- Home
- Externe
- WASHINGTON, (17.01.2018, 03:20)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Administraţia SUA a reţinut o parte din contribuţia voluntară pentru refugiaţii palestinieni
Administraţia Donald Trump a reţinut 65 de milioane de dolari din contribuţia SUA către agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, cerând instituţiei să întreprindă o "reexaminare fundamentală", a anunţat Departamentul de Stat de la Washington, potrivit The Associated Press.
Urmărește
478 afișări
Administraţia SUA a reţinut zeci de milioane de dolari din contribuţia pentru refugiaţii palestinieni
Autorităţile americane au notificat printr-o scrisoare Agenţia ONU pentru Refugiaţii palestinieni (UNRWA) că SUA vor reţine 60 de milioane de dolari dintr-o contribuţie planificată de 125 de milioane de dolari.
În scrisoare, Departamentul de Stat subliniază că viitoarele donaţii din partea SUA depind de schimbările majore efectuate de UNRWA, instituţiei internaţională criticată vehement de Israel.
"Am vrea să vedem unele reforme", a declarat Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, adăugând că sunt necesare schimbări în ceea ce priveşte modul în care agenţia funcţionează şi este finanţată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
SUA sunt cel mai semnificativ donator al agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, acoperind aproximativ din bugetul instituţiei. Agenţia se concentrează pe oferirea de servicii medicale, sociale şi educaţionale palestinienilor din Cisiordania, Fâşia Gaza, Iordania, Siria şi Liban.
Organizaţia pentru Eliberare Palestinei a criticat dur acţiunea SUA, avertizând că ar putea amplifica instabilitatea din regiune şi afirmând că vizează "cel mai vulnerabil segment al poporului palestinian şi privează refugiaţii de dreptul la educaţie, sănătate, adăpost şi o viaţă demnă".
La rândul său, Antonio Guterres, secretarul general al ONU s-a declarat foarte îngrijorat, afirmând că UNRWA "furnizează servicii vitale" refugiaţilor.
Într-un mesaj pe Twitter din data de 2 ianuarie, preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat frustrarea în legătură cu lipsa progresului în privinţa încercărilor sale de a media pacea între Israel şi palestinieni.
"Plătim palestinienilor sute de milioane de dolari pe an şi nu primim apreciere sau respect. (...) Dar cum palestinienii nu mai sunt dispuşi să vorbească despre pace, de ce trebuie ca noi să mai facem aceste plăţi masive către ei?", a scris liderul de la Casa Albă.
Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, generând un val de nemulţumire în întreaga lume. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost salutată de Israel, dar a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de ONU, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.
Ulterior, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. România şi alte patru state membre ale Uniunii Europene s-au abţinut de la vot în cursul sesiunii extraordinare a Adunării Generale ONU pe tema deciziei preşedintelui SUA.
Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe