Administraţia Trump vrea să determine Coreea de Nord să renunţe la programele nucleare prin SANCŢIUNI ”mai dure”

Administraţia Trump a anunţat miercuri că scopul este de a determina Coreea de Nord să-şi desfiinţeze programele nucleare şi de rachete, prin sancţiuni internaţionale mai dure şi presiune diplomatică, negocierile rămânând deschise, informează Reuters.

Urmărește
5165 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump vrea să determine Coreea de Nord să renunţe la programele nucleare prin SANCŢIUNI ”mai dure”

SUA vrea să determine Coreea de Nord să renunţe la programele nucleare prin sancţiuni ”mai dure”

Poziţia Statelor Unite, care a afişat dorinţa de a elimina opţiunile non-militare în ciuda avertismentelor repetate conform cărora ”toate opţiunile sunt luate în calcul”, a venit în contextul unei declaraţii neobişnuite adresată de Casa Albă Senatului. Secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul Apărării Jim Mattis şi directorul serviciilor naţionale de informaţii au descris Coreea de Nord ca fiind ”o ameninţare urgentă la adresa securităţii naţionale şi o prioritate în plan politic extern”.

Senatorul democrat Cristopher Coons a declarat, după discuţiile de la Casa Albă, că au fost luate în discuţie şi posibile acţiuni militare.

Secretarul de stat american Rex Tillerson va condce vineri o întâlnire ministerială a Consiliului de Securitate ONU în care se aşteaptă discutarea unor măsuri mai dure, care ar putea include embargo asupra petrolului, interzicerea companiei aeriene a Coreei de Nord, interceptarea vapoarelor de tip cargo şi sancţionarea băncilor chinezeşti sau a altora, care colaborează cu Phenianul. Însă pentru ca aceste măsuri să fie eficiente, este nevoie de sprijinul deplin al Chinei, precizează Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici