- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adoptarea unei linii dure faţă de imigranţi devine o tendinţă comună în ţările bogate
Adoptarea unei linii dure faţă de imigranţi, până şi de politicienii liberali, devine o tendinţă comună în ţările bogate, în condiţiile în care liderii politici riscă să fie depăşiţi de outsideri dacă ignoră temerile cetăţenilor, pe fondul evoluţiei partidelor antiimigraţie, scrie Financial Times.
Adoptarea unei linii dure faţă de imigranţi devine o tendinţă comună în ţările bogate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În Franţa, preşedintele Nicolas Sarkozy a autorizat deportări ale imigranţilor romi în România, care au început săptămâna aceasta. Australia votează sâmbătă după o campanie în care imigraţia a fost un subiect important. Şi în alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite imigraţia s-a dovedit un subiect sensibil.
O tendinţă comună în lumea bogată este că până şi politicienii liberali adoptă o linie tot mai dură în privinţa imigraţiei, în condiţiile în care se disting două direcţii. Prima este realitatea că, într-o lume globalizată cu sisteme de comunicaţii şi transport mai bune, este mai simplu ca oamenii să se mişte dintr-o ţară în alta. A doua este că, pe vreme de recesiune, imigraţia devine mai controversată, comentează Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Liberalii politici şi oamenii de afaceri, care beneficiază de pe urma liberei circulaţii a forţei de muncă, îi îndeamnă pe politicieni să nu cedeze în faţa temerilor privind imigraţia. Acest sfat este un punct de pornire, dar nu e suficient. Aşa cum o demonstrează evoluţia partidelor antiimigraţie în ţări ca Olanda şi Franţa, dacă politicienii ignoră temerile populare privind imigraţia, riscă să fie depăşiţi de outsideri care nu au ezitări, comentează Financial Times.
Dar există căi pozitive şi căi negative de a răspunde preocupărilor opiniei publice. Calea negativă include mişcări populiste, precum raidurile asupra taberelor de romi sau stabilirea unor limite arbitrare privind numărul imigranţilor ce pot intra în ţară. O cale mai bună este de a promova beneficiile economice şi sociale ale imigraţiei şi dezvoltarea unor politici care pot gestiona impactul acestui fenomen, conchide cotidianul citat.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36