- Home
- Externe
- (21.12.2017, 19:41)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adunarea Generală ONU condamnă decizia lui Donald Trump privind statutul Ierusalimului. Care a fost poziţia României
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat joi seară, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Potrivit Jerusalem Post, România s-a abţinut de la vot.
Urmărește
6087 afișări
Adunarea Generală ONU condamnă decizia lui Donald Trump privind statutul Ierusalimului. Care a fost poziţia României
Dintre cele 193 de state membre, 128 au votat în favoarea proiectului de rezoluţie care condamnă decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul, iar nouă ţări, inclusiv Statele Unite şi Israelul, au votat împotrivă. Treizeci şi cinci de ţări s-au abţinut de la vot. Rezoluţia Adunării Generale ONU nu are caracter legal obligatoriu.
Mahmud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a catalogat decizia drept o "victorie pentru Palestina".
"Vom continua eforturile la Naţiunile Unite şi în toate forurile internaţionale pentru a se pune capăt ocupaţiei şi pentru a înfiinţa un stat palestinian având capitala în Ierusalimul de Est", a declarat Nabil Abu Rdainah, purtătorul de cuvânt al lui Mahmoud Abbas.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Donald Trump a recunoscut recent că Ierusalimul este capitala Israelului, generând un val de nemulţuire în întreaga lume.
Luni, Statele Unite au utilizat dreptul de veto în Consiliul de Securitate ONU pentru a bloca un proiect de rezoluţie privind anularea deciziei preşedintelui Donald Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Un proiect de rezoluţie elaborat de Egipt, care exprima "regret profund privind recentele decizii referitoare la statutul Ierusalimului", a fost prezentat luni în Consiliul de Securitate ONU. Paisprezece membri ai Consiliului de Securitate ONU au votat în favoarea condamnării deciziei privind Ierusalimul, dar Statele Unite au folosit dreptul de veto pentru blocarea iniţiativei. Proiectul preciza că "orice decizii ori acţiuni care modifică statutul sau compoziţia demografică a Oraşului Sfânt Ierusalim nu au efect legal, fiind nule, necesitând să fie în concordanţă cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU". Acest proiect a fost supus la vot joi în Adunarea Generală ONU.
"Statele Unite îşi vor aduce aminte de această zi, în care au fost izolate pentru a fi atacate în Adunarea Generală ONU doar pentru exercitarea dreptului de naţiune suverană", a declarat Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU.
Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a ameninţat miercuri că va dispune reducerea asistenţei financiare în cazul statelor care vor vota în Adunarea Generală ONU împotriva iniţiativei sale de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Aceste ţări "iau sute de milioane de dolari, chiar miliarde, şi apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări aceste voturi. Să voteze împotriva noastră! Vom economisi mult. Nu ne pasă", a declarat Donald Trump.
Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian. Israelul a anexat Ierusalimul de Est, dar marile puteri şi Naţiunile Unite nu recunosc suveranitatea israeliană asupra întregului oraş, subliniind că zonele trebuie negociate. Statele Unite sunt prima naţiune care îşi mută ambasada în Israel la Ierusalim.
Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.
România s-a abţinut de la vot în cursul sesiunii Adunării Generale ONU pe tema Ierusalimului -surse
România şi alte patru state membre ale Uniunii Europene s-au abţinut de la vot în cursul sesiunii extraordinare a Adunării Generale ONU pe tema deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, afirmă surse diplomatice.
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat joi seară, cu o largă majoritate, un proiect de rezoluţie care condamnă decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de recunoaştere a oraşului Ierusalim drept capitală a Israelului. Dintre cele 193 de state membre, 128 au votat în favoarea proiectului de rezoluţie care condamnă decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul, iar nouă ţări, inclusiv Statele Unite şi Israelul, au votat împotrivă. Treizeci şi cinci de ţări s-au abţinut de la vot. Rezoluţia Adunării Generale ONU nu are caracter legal obligatoriu.
Potrivit unor surse citate de cotidianul Jerusalem Post, 22 dintre cele 28 de ţări membre UE au votat în favoarea rezoluţiei. România, Cehia, Ungaria, Letonia şi Polonia s-au abţinut de la vot. Reprezentantul Lituaniei a lipsit de la sesiunea extraordinară a Adunării Generale ONU.
Citeşte şi: România s-a abţinut de la vot în cursul sesiunii Adunării Generale ONU pe tema Ierusalimului - surse
Citeşte şi: Recep Erdogan respinge "ameninţările" lui Donald Trump: "Voinţa democratică" nu se cumpără cu dolari
Citeşte şi: Marea Britanie şi Polonia, preocupate de campaniile Rusiei în sensul dezinformării: "Kremlinul încearcă să submineze sistemul internaţional"
Citeşte şi: FT: Cazul Poloniei reflectă TENSIUNI în UE/ România, una dintre ţările criticate pentru starea democraţiei
Citeşte şi: Incendiu într-un centru comercial din Coreea de Sud: Bilanţul a ajuns la 29 de morţi - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe