- Home
- Externe
- (16.03.2021, 21:36)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Adunarea Naţională din Franţa aprobă o iniţiativă privind mediul / Emmanuel Macron vrea referendum
- Adunarea Naţională din Franţa a aprobat introducerea în Constituţie a unor prevederi pentru protejarea mediului.
- Senatul urmează să se pronunţe asupra iniţiativei, iar Emmanuel Macron ar putea convoca un referendum.
- Opoziţia din Franţa consideră că votul parlamentar este "mai degrabă simbolic", o "acţiune de relaţii publice" a preşedintelui.
Urmărește
1227 afișări
Adunarea Naţională din Franţa aprobă o iniţiativă privind mediul / Emmanuel Macron vrea referendum
Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat, marţi seară, introducerea în Constituţie a unor prevederi pentru protejarea mediului, un subiect care va ajunge în Senat, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să îl supună unui eventual referendum.
Iniţiativa legislativă a fost aprobată cu 391 de voturi pentru, 47 împotrivă şi 115 abţineri în Adunarea Naţională, conform Agenţiei France-Presse şi postului Francetvinfo.
Articolul legislativ, elaborat pe baza recomandărilor Convenţiei Cetăţeneşti privind Climatul, are următorul conţinut: Franţa "garantează protejarea mediului şi a diversităţii biologice, precum şi lupta împotriva dereglărilor climatice".
"Este un avans major", a reacţionat, prin Twitter, ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Barbara Pompili.
Senatul Franţei se va pronunţa în luna mai asupra oportunităţii introducerii acestui articol în Constituţie.
"Vom avea referendumul promis de preşedintele Republicii", a declarat Eric Dupond-Moretti, ministrul francez al Justiţiei, deşi unii parlamentari au dubii că va fi organizat plebiscitul.
Opoziţia consideră că iniţiativa este "simbolică"
Opoziţia din Franţa consideră că votul parlamentar este "mai degrabă simbolic", o "acţiune de relaţii publice" a preşedintelui, pentru a "ascunde renunţarea la unele măsuri ecologice".
Textul legislativ ar putea suferi modificări în Senat. Preşedintele Senatului, Gérard Larcher, membru al formaţiunii Republicanii (LR), vrea înlocuirea cuvântului "garantează" cu "acţionează", pledând pentru acţiuni clare în scopul protejării mediului. Disensiunile riscă să genereze un impas politic în aprobarea definitivă a textului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Administraţia Biden avertizează că va riposta la agresiunile Chinei / Coreea de Nord ameninţă SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe