AfD înfiinţează un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European. Partidul Dianei Şoşoacă nu este primit

  • După ce premierul ungar Viktor Orban a strâns suficienţi membri pentru a înfiinţa oficial în legislativul european un nou grup, partidul de extremă dreapta din Germania, Alternativa pentru Germania (AfD), a urmat acelaşi drum.
  • Un nou grup de extremă dreapta, Europa Naţiunilor Suverane, a fost înfiinţat în Parlamentul European, a declarat miercuri liderul său nou ales.
  • Partidul Dianei Şoşoacă, SOS România, nu a fost primit în noul grup european, din cauza îngrijorărilor ridicate de unele delegaţii din grup.
Urmărește
1528 afișări
Imaginea articolului AfD înfiinţează un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European. Partidul Dianei Şoşoacă nu este primit

AfD înfiinţează un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European. Partidul Dianei Şoşoacă, respins

Alianţa, care numără 25 de eurodeputaţi în rândurile sale, este condusă de formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) din Germania şi de Confederaţia Poloneză.

În componenţa noului grup din Parlamentul European se regăsesc eurodeputaţi ai partidelor Renaşterea din Bulgaria, Reconquête din Franţa, Mişcarea Republicană din Slovacia, Mişcarea Casa Noastră din Ungaria, Uniunea Poporului şi Justiţiei din Lituania şi Libertatea şi Democraţia Directă din Republica Cehă (SPD), scrie POLITICO.

Copreşedinţii grupului sunt René Aust de la AfD şi Stanisław Tyszka de la Confederaţia Poloneză.

„Ne-am reunit pentru că împărtăşim obiectivul de a avea un impact semnificativ asupra viitorului politic al Europei prin acţiuni decisive şi planificare strategică", a declarat Aust miercuri.

„Am ales această cale nu pentru că este uşoară, ci pentru că este necesară pentru a realiza viziunea noastră comună a unei Europe a Patriei puternice, unite şi orientate spre viitor", a completat acesta.

Anterior, AfD a făcut parte din grupul european Identitate şi Democraţie (ID), iar formaţiunea a fost exclusă din grup înainte de alegerile UE, în urma unui scandal legat de comentariile lui Maximilian Krah, principalul candidat al partidului la alegerile din 9 iunie, despre epoca nazistă.

Aşa-numiţii suveranişti vor constitui cea mai mică grupare din Parlament, având o capacitate foarte limitată de a influenţa legislaţia.

Potrivit Euronews, partidul SOS România, fondat de Diana Iovanovici-Şoşoacă şi care părea să fie un candidat potrivit, nu a fost primit în noul grup european din cauza îngrijorărilor ridicate de unele delegaţii, inclusiv AfD şi Mişcarea Patria Noastră. Printre alte propuneri extreme, SOS România vrea să redeseneze harta Europei de Est pentru a restabili „România Mare", regatul interbelic.

Noul grup european s-a înfiinţat la câteva zile după ce un altul, Patrioţii pentru Europa, fondat de premierul ungar Viktor Orban, a strâns membri care vin din fostul grup european Identitate şi Democraţie, acum desfiinţat. Printre formaţiunile-cheie care s-au alăturat iniţiativei premierului de la Budapesta se află şi partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), dar şi formaţiunea din Italia, Liga, al lui Matteo Salvini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici