- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Afganii îşi sedează copiii înfometaţi. ONU vorbeşte despre o "catastrofă" umanitară
Afganii le dau copiilor lor înfometaţi medicamente pentru a-i seda. Alţii şi-au vândut fiicele şi organele pentru a supravieţui. În cea de-a doua iarnă de când talibanii au preluat puterea şi fondurile străine au fost îngheţate, milioane de oameni sunt la un pas de foamete.
Afganii îşi sedează copiii înfometaţi. ONU vorbeşte despre o "catastrofă" umanitară
"Copiii noştri continuă să plângă şi nu dorm. Nu avem mâncare", a declarat Abdul Wahab.
"Aşa că mergem la farmacie, luăm tablete şi le dăm copiilor noştri pentru ca aceştia să doarmă."
El locuieşte chiar în afara oraşului Herat, al treilea oraş ca mărime al ţării, într-o aşezare de mii de căsuţe de lut care a crescut de-a lungul deceniilor, plină de oameni strămutaţi şi loviţi de război şi de dezastre naturale, relatează BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Abdul a fost întrebat câţi dintre părinţi le dau sedative copiilor şi a răspuns "Mulţi dintre noi, toţi".
În buzunarul lui Ghulam Hazrat repoterii au găsit alprazolam, tranchilizante prescrise de obicei pentru tratarea tulburărilor de anxietate.
Ghulam are şase copii, dintre care cel mai mic are un an. "Îi dau şi lui", a spus el.
Alţii au comprimate de escilatopram şi sertralină pe care au spus că le dau copiilor lor. Acestea sunt prescrise de obicei pentru a trata depresia şi anxietatea.
Medicii spun că, atunci când sunt administrate copiilor mici care nu beneficiază de o alimentaţie adecvată, medicamente precum acestea pot provoca leziuni hepatice, alături de o serie de alte probleme precum oboseala cronică, tulburări de somn şi de comportament.
Majoritatea familiilor împart câteva bucăţi de pâine între ele în fiecare zi. O femeie a spus că mâncau pâine uscată dimineaţa, iar seara o înmuiau în apă.
ONU a declarat că o "catastrofă" umanitară se desfăşoară în prezent în Afganistan.
Majoritatea bărbaţilor din zona din afara oraşului Herat lucrează ca zilieri. Aceştia duc o viaţă dificilă de ani de zile. Dar când talibanii au preluat puterea în august anul trecut, fără ca noul guvern de facto să fie recunoscut la nivel internaţional, fondurile străine care intrau în Afganistan au fost îngheţate, ceea ce a declanşat un colaps economic care i-a lăsat pe bărbaţi fără locuri de muncă în majoritatea zilelor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO