Africa de Sud are 1,65 milioane de cazuri pozitive şi 56.363 de decese în pandemie. Măsuri luate după al treilea val de COVID-19

  • De luni, lockdown-ul impus până în prezent între miezul nopţii şi 4 dimineaţa va începe la orele 23.00.
  • Africa de Sud a vaccinat cu puţin peste 1% din populaţia sa şi campania sa de imunizare a persoanelor în vârstă a început abia săptămâna trecută.
  • Continentul african depune eforturi pentru a-şi mări capacitatea de producţie a vaccinurilor cu scopul de a atinge autosuficienţa", a afirmat şeful statului.
Urmărește
75 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud are 1,65 milioane de cazuri pozitive şi 56.363 de decese în pandemie. Măsuri luate după al treilea val de COVID-19

Africa de Sud are 1,65 milioane de cazuri pozitive şi 56.363 de decese în pandemie. Măsuri luate după al treilea val de COVID-19

 

Preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a anunţat duminică seara o revenire la măsuri mai stricte împotriva COVID-19, în contextul în care ţara se află sub ameninţarea iminentă a celui de-al treilea val al pandemiei, notează AFP.

Patru din cele nouă provincii ale ţării, printre care Gauteng, care include Johannesburg, precum şi capitala Pretoria, sunt deja lovite de al treilea val, a afirmat şeful statului într-un discurs televizat.

"Este, poate, numai o chestiune de timp înainte ca întreaga ţară să intre în al treilea val", a avertizat el.

Africa de Sud este oficial cea mai lovită ţară de pe continent, cu 1,65 milioane de cazuri înregistrate pentru 56.363 de decese. "Numărul de teste pozitive la COVID-19 mai mult decât s-a dublat luna trecută", a spus Cyril Ramaphosa.

"Este deosebit de important astăzi să întârziem răspândirea coronavirusului pentru a permite ca un număr maxim de persoane să fie vaccinate înainte ca al treilea val să atingă apogeul", a insistat el.

De luni, lockdown-ul impus până în prezent între miezul nopţii şi 4 dimineaţa va începe la orele 23.00. Magazinele neesenţiale, inclusiv barurile, restaurantele şi sălile de sport, trebuie să închidă de la orele 22:00. Adunările publice, printre care ceremoniile religioase şi reuniunile politice, sunt limitate la 250 de persoane în exterior şi 100 în interior.

Africa de Sud a vaccinat cu puţin peste 1% din populaţia sa şi campania sa de imunizare a persoanelor în vârstă a început abia săptămâna trecută.

Aspru criticat pentru că a întârziat să se lanseze în cursa mondială de achiziţionare a preţioaselor vaccinuri, guvernul afirmă că a cumpărat suficiente doze pentru cel puţin 40 de milioane din cele 59 de milioane de sud-africani.

Cyril Ramaphosa a denunţat în repetate rânduri un "apartheid vaccinal" favorizând ţările bogate pentru accesul la vaccinuri.

"Continentul african depune eforturi pentru a-şi mări capacitatea de producţie a vaccinurilor cu scopul de a atinge autosuficienţa", a afirmat şeful statului.

Africa de Sud şi India desfăşoară o campanie pentru renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală asupra vaccinurilor împotriva coronavirusului, astfel încât fiecare ţară să poată produce doze. Această cerere va fi discutată la summitul G7 din iunie în Marea Britanie, mai scrie AFP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici