- Home
- Externe
- CAPE TOWN, (07.02.2022, 01:41)
- Claudia Cociug
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Africa de Sud produce un vaccin împotriva COVID-19. Ar putea fi gata peste trei ani
Vaccinul împotriva COVID-19, care va fi produs la centrul din Africa de Sud, ar putea fi gata peste trei ani deoarece marii producători de pe piaţa mondială au refuzat să împărtăşească OMS-ului tehnologia şi expertiza serurilor dezvoltate de ei, potrivit Aleph News.
Urmărește
559 afișări
Vaccinul COVID-19 pe bază de ARNm, produs la centrul de vaccinuri din Africa de Sud şi sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ar putea primi aprobare abia în trei ani, în cazul în care companiile nu îşi împărtăşesc tehnologia şi datele, a declarat vineri un oficial al OMS.
Centrul de transfer tehnologic din Africa de Sud, susţinut de OMS, a fost înfiinţat în iunie, astfel încât să ofere naţiunilor mai sărace fundamentul necesar pentru a produce vaccinuri COVID-19. Centrul din Africa de Sud a fost creat după ce liderii de piaţă ai vaccinului COVID cu ARNm – Pfizer, BioNTech şi Moderna – au refuzat o solicitare a OMS de a-şi împărtăşi tehnologia şi expertiza, informează Reuters
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Coordonatorul iniţiativei OMS pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor, Martin Friede, a declarat că, în cazul în care companiile care deţin vaccinuri COVID aprobate sau date clinice în stadiu avansat îşi împărtăşesc tehnologia şi datele cu consorţiul, vaccinul produs în Africa de Sud ar putea fi aprobat în 12 până la 18 luni.
„Ar putea dura 12 luni dacă ar exista un parteneriat cu o companie care are deja un vaccin aprobat. În caz contrar, este vorba mai degrabă de 24 până la 36 de luni, în funcţie de care este procesul de aprobare”, a explicat coordonatorul iniţiativei OMS pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor, Martin Friede.
Afrigen Biologics din Africa de Sud, care a făcut parte din consorţiul OMS, a declarat joi că a folosit secvenţa disponibilă publicului a vaccinului cu ARNm al Moderna, ca să realizeze propria versiune a vaccinului.
Martin Friede a declarat că vaccinul va intra în primele teste clinice în al patrulea trimestru al acestui an.
Potrivit ultimelor date OMS, Africa de Sud a înregistrat de la începutul pandemiei 3.612.809 de infectări şi 98.400 de decese.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36