Africa începe un studiu la nivel continental asupra anticorpilor împotriva COVID-19

  • În urma unui studiu care a indicat că în Africa au fost infectate în realitate mult mai multe persoane decât arată cifrele oficiale, joi s-a anunţat că la nivelul întregului continent african se va întreprinde un studiu asupra anticorpilor dezvoltaţi împotriva coronavirusului, potrivit AP News.
  • Noul studiu privind anticorpii va include toate ţările africane, dar primele care şi-au manifestat interesul, dorind să înceapă studiul în săptămânile următoare sunt: Liberia, Sierra Leone, Zambia, Zimbabwe, Camerun, Nigeria şi Maroc.
  • Autorităţile africane nu au luat legătura cu Rusia în legătură cu vaccinul pentru COVID-19 anunţat săptămâna aceasta, declarând că vor să se asigure că orice intervenţie antivirus pe care o vor face va avea temei ştiinţific solid, adăugând că sunt deschişi oricărui parteneriat.
Urmărește
856 afișări
Imaginea articolului Africa începe un studiu la nivel continental asupra anticorpilor împotriva COVID-19

Africa începe un studiu la nivel continental asupra anticorpilor împotriva COVID-19

La nivelul întregului continent african a început un studiu asupra anticorpilor împotriva coronavirusului, un studiu mai redus indicând faptul că în realitate au fost infectate mult mai multe persoane decât arată cifrele oficiale, a anunţat joi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Africa.

Experţii sunt dornici să cunoască numărul real de cazuri de COVID-19 din Africa întrucât cazurile de persoane infectate şi decesele confirmate au fost relativ reduse pe continentul de 1,3 miliarde de oameni.

Însă sondajele recente din Mozambic au detectat prezenţa virusului în toate cartierele din Nampula şi Pemba şi au descoperit anticorpi dezvoltaţi împotriva virusului în 5% din gospodăriile din oraşul Nampula şi la 2,5% din oraşul Pemba, Mozambicul având doar 2.481 de cazuri confirmate. Sunt în curs de desfăşurare alte studii în capitala Maputo şi în oraşul Quelimane.

„Câte persoane sunt infectate şi asimptomatice pe continentul nostru?  Nu ştim asta”, a declarat John Nkengasong, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Africa. Populaţia tânără africană, cu o vârstă medie de 19 ani a fost considerată un posibil factor decisiv pentru această situaţie.

Noul studiu privind anticorpii va include toate ţările africane, dar cele care şi-au manifestat interesul să înceapă în săptămânile următoare sunt: Liberia, Sierra Leone, Zambia, Zimbabwe, Camerun, Nigeria şi Maroc, a spus Nkengasong.

Continentul african a atins săptămâna trecută punctul de referinţă de 1 milion de cazuri confirmate, experţii din domeniul sănătăţii la nivel mondial au declarat însă pentru The Associated Press că numărul real este estimat a fi de câteva ori mai mare.  Au fost confirmate peste 24.000 de decese, iar rata mortalităţii este de 22%.

Grupurile cu cea mai mare expunere la virus au fost vânzătorii din pieţe, într-un procent de 10%, fiind urmaţi de angajaţii din domeniul sănătăţii, cu un procent între 5,5% şi 7%, poliţiştii, între 3,7% şi 6% şi angajaţii magazinelor şi din alte afaceri între 5% şi 5,5%.

Într-un sondaj separat, cercetătorii din Kenya, care au testat peste 3.000 de donatori de sânge, au spus că una din 20 de persoane ar putea avea anticorpi anti-Covid-19. Kenya are peste 28.000 de cazuri confirmate. Însă Nkengasong a avertizat că eşantionarea nu a fost o eşantionare foarte sistematică şi ar trebui interpretată cu atenţie.

Nkengasong a mai spus că Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Africa nu a luat legătura cu Rusia în legătură cu vaccinul pentru COVID-19 anunţat săptămâna aceasta. Autorităţile sanitare africane vor să se asigure că orice intervenţie antivirus pe care o vor face „este susţinută de o bună ştiinţă”, adăugând că sunt „deschişi tuturor parteneriatelor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici