- Home
- Externe
- BERLIN, (31.01.2016, 17:40)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Agenţiile germane de spionaj folosesc sute de mii de solicitanţi de azil ca informatori
Agenţiile germane de informaţii - atât interne cât şi externe - au recrutat refugiaţi ca informatori în probleme de securitate, o practică extrem de controversată, dezvăluie revista Der Spiegel, citată de postul Deutsche Welle (DW) în pagina electronică.
Urmărește
4897 afișări
Agenţiile germane de spionaj folosesc sute de mii de solicitanţi de azil ca informatori (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)
Serviciul Federal german de Informaţii (BND) şi Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV) au cerut, în perioada 2000-2013, unui număr de aproximativ 850.000 de solicitanţi de azil să le furnizeze informaţii în domeniul securităţii, potrivit revistei.
Personalul unei filiale a Serviciului Federal german de Informaţii , însărcinate în mod specific cu "afacerile externe" în Germania - HBW -, se află printre cei care i-au interogat pe solicitanţii de azil, scrie revista în ediţia de sâmbătă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În pofida faptului că HBW a fost închisă în iunie 2014, surse din domeniul securităţii susţin că persoane care caută refugiu în Germania sunt supuse în continuare unor presiuni pentru a furniza informaţii în mod "voluntar".
"O practică discutabilă"
Der Spiegel scrie că această practică este controversată, în contextul în care refugiaţilor li se oferă adesea o protecţie pe care nu ar fi obţinut-o dacă ar fi refuzat să coopereze. Potenţialii informatori ar fi fost recrutaţi în schimbul promiterii unor privilegii juridice, mai dezvăluie publicaţia.
Revista germană a făcut aceste dezvăluiri ca răspuns la o interpelare în Parlament, din partea Die Linke, care a criticat folosirea azilanţilor de către serviciile de spionaj.
Citeşte şi: Dispozitiv exploziv, aruncat în curtea unui centru pentru solicitanţi de azil din Germania
Citeşte şi: Tot mai mulţi refugiaţi se întorc în Irak, dezamăgiţi de viaţa în Germania: "Am cheltuit 11.000 de dolari şi ne-am întors acasă cu mâna goală"
"Dacă agenţiile de informaţii au exercitat în mod repetat presiuni asupra refugiaţilor, acest lucru nu este doar condamnabil din punct de vedere moral: adevărul informaţiilor culese în acest fel este necesar să fie, de asemenea, pus în discuţie", a declarat parlamentara Martina Renner din cadrul Die Linke.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe