Ajutor nesperat pentru Ucraina. Donaţiile de Bitcoin au crescut vertiginos pentru grupurile ce ajută armata

Donaţiile de Bitcoin au crescut vertiginos pentru grupurile de voluntari şi hackeri ucraineni, dintre care unele au furnizat echipamente forţelor guvernamentale, potrivit unui raport care arată că aceste grupuri au primit criptomonede în valoare de peste 550.000 de dolari.

Urmărește
3811 afișări
Imaginea articolului Ajutor nesperat pentru Ucraina. Donaţiile de Bitcoin au crescut vertiginos pentru grupurile ce ajută armata

Ajutor nesperat pentru Ucraina. Donaţiile de Bitcoin au crescut vertiginos pentru grupurile de ajută armata

Raportul, publicat marţi de Elliptic, sugerează că monedele digitale cresc în importanţă ca metodă de finanţare pentru grupurile de voluntari care susţin guvernul ucrainean, pe măsură ce cresc temerile privind un atac al trupelor ruseşti masate în apropierea graniţei sale, relatează Reuters.

Criptomonedele pot fi trimise şi primite în mod anonim, permiţând organizaţiilor să strângă bani chiar dacă instituţiile financiare nu permit - sau impun controale stricte - transferurile de fonduri.

"Criptomonedele s-au dovedit a fi o alternativă robustă şi în creştere (la moneda tradiţională) - mai ales când vine vorba de donaţii din alte ţări", se precizară în raport.

Elliptic urmăreşte mişcarea criptomonedelor pe blockchain pentru companiile financiare şi agenţiile guvernamentale. Acesta a declarat că un grup, Come Back Alive, cu sediul la Kiev, a început să strângă fonduri în cripto în 2018 şi a primit cripto în valoare de aproape 200.000 de dolari numai în a doua jumătate a anului 2021.

Come Back Alive spune că furnizează materiale şi provizii medicale pentru armata ucraineană, inclusiv drone, lunete pentru puşti şi sisteme mobile de supraveghere.

Un alt grup, Alianţa Cibernetică Ucraineană, a strâns aproape 100.000 de dolari în ultimul an în cripto.

Pagina de Facebook a grupului îl descrie ca fiind "o comunitate de hackeri din diferite oraşe ucrainene şi din diferite părţi ale lumii".

Un purtător de cuvânt al Alianţei a declarat anul trecut că grupul urmăreşte să obţină informaţii despre personalităţi politice şi de securitate ruseşti şi transmite informaţii armatei ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici