Al-Assad se declară încrezător în susţinerea Rusiei şi Iranului. SUA au sugerat că cele două ţări sunt pregătite să nu-l mai susţină

Preşedintele sirian Bashar al-Assad se declară, într-un interviu difuzat pe postul de televiziune al mişcării şiiite libaneze Hazbollah, încrezător în susţinerea Rusiei, contrazicând o sugestie americană potrivit căreia Moscova şi Teheranul sunt pregătite să nu-l mai susţină, relatează Euronews.

Urmărește
733 afișări
Imaginea articolului Al-Assad se declară încrezător în susţinerea Rusiei şi Iranului. SUA au sugerat că cele două ţări sunt pregătite să nu-l mai susţină

Al-Assad se declară încrezător în susţinerea Rusiei şi Iranului. SUA au sugerat că cele două ţări sunt pregătite să nu-l mai susţină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a lăudat "statornicia" politicii ruse şi a spus că Rusia şi Iranul nu-şi abandonează prietenii, în acest interviu pentru postul Al-Manar.

"Ceea ce este important, este să fii capabil să formezi o alianţă împotriva terorismului. Orice alianţă, procedură sau iniţiativă vizând să pună capăt băii de sânge din Siria este necesar să fie o prioritate pentru noi şi ar trebui să acţionăm în acest sens fără ezitare", a declarat al-Assad.

"Ceea ce ne îngrijorează în legătură cu acest subiect este rezultatul pe teren. Logic, nu este posibil ca state care au susţinut terorismul să lupte împotriva lui", a continuat el referindu-se la Turcia, care susţine opoziţia siriană.

Consiliul de Securitate al ONU a susţinut în unanimitate, pe 17 august, o iniţiativă vizând să favrizeze o soluţie politică în Siria. Ea a fost primită cu neîncredere atât de către regim, cât şi de opoziţie.

Emisarul ONU pentru Siria Staffan de Mistura a propus o serie de consultări între părţile implicate în conflictul sirian, în vederea unor negocieri.

Însă, în acest interviu al-Assad l-a catalogat pe de Mistura "părtinitor".

Conflictul din Siria a fost declanşat de reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor antiguvernamentale paşnice. Ele au degenerat într-o insurecţie armată, iar apoi într-un război civil, care s-a soldat cu peste 240.000 de morţi.

Din 2011, patru milioane de sirieni au fugit din ţară, în principal în Turcia şi Liban. În Liban, aceşti refugiaţi reprezintă deja un sfert din populaţia libaneză.

De asemenea, refugiaţii sirieni alimentează în prezent cea mai mare criză a imigranţilor de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial încoace, în încercarea de ajunge din Turcia către Ungaria şi de aici în spaţiul Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici