Al-Qaida în Marea Britanie ameninţă cu atentate sinucigaşe

Al-Qaida din Marea Britanie i-a ameninţat cu atentate sinucigaşe pe premierul Gordon Brown şi pe predecesorul acestuia Tony Blair, dacă trupele britanice nu se vor retrage din Afganistan şi Irak, a anunţat joi un centru specializat pentru supravegherea comunicaţiilor al-Qaida.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Al-Qaida în Marea Britanie ameninţă cu atentate sinucigaşe

Al-Qaida în Marea Britanie ameninţă cu atentate sinucigaşe

Mesajul a fost postat pe Internet în limba engleză, pe un forum afiliat reţelei teroriste al-Qaida, de către "Omar Rabie al-Khalaila", potrivit SITE Intelligence Group, cu sediul în Statele Unite.

Al-Qaida în Marea Britanie, considerată responsabilă de atentatele sinucigaşe din 2005, din capitala britanică, a promis că va comite aceste atentate dacă Londra nu îşi va retrage trupele din Irak şi Afganistan până la sfârşitul lui martie.

"Dacă Guvernul britanic nu îndeplineşte cererile noastre până în ultima zi a lunii martie 2008 (...), membrii organizaţiei Al-Qaida în Marea Britanie în căutare de martiriu vor viza toţi liderii politici, în special pe Tony Blair şi pe Gordan Brown", arată mesajul, care transcrie incorect numele actualului premier britanic.

Textul arată clar că atentatorii sinucigaşi vor "viza toate ambasadele, centrele cruciaţilor şi obiectivele lor în toată ţara".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici