Al-Qaida plănuieşte să comită atentate în Germania - presă

Gruparea radicală islamistă al-Qaida intenţionează să comită atentate în Germania, a declarat vineri un oficial german de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida plănuieşte să comită atentate în Germania - presă

Al-Qaida plănuieşte să comită atentate în Germania - presă

Bernhard Falk, vicepreşedintele Biroului Federal pentru combaterea infracţiunilor (BKA), a declarat pentru cotidianul Die Welt că forţe al-Qaida având baze la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan vizează ţinte din Germania.

"Decizia de bază a fost luată pentru a comite atentate în Germania", a precizat el, adăugând că riscurile privind securitatea Germaniei s-au intensificat în ultima perioadă.

Germania a convenit miercuri să trimită mai mulţi militari în nordul Afganistanului. Anul trecut, autorităţile germane au dejucat un plan al militanţilor islamişti de a comite atacuri cu bombă asupra unor instalaţii americane din Germania, capturând trei bărbaţi în regiunea Sauerland.

"Avem indicii că mai multe planuri adiţionale sunt probabil în lucru, pe lângă planurile întocmite de cei de la Sauerland", a precizat Falk, adăugând că musulmani germani sunt recrutaţi pentru antrenamente în tabere din Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici