Alcoolul de contrabandă ucide patru persoane în Iran

  • Patru persoane au murit intoxicate cu alcool în nordul Iranului după ce au consumat băutură de contrabandă, a anunţat duminică presa de stat, citată de AFP.
  • Alte persoane sunt în spital, dintre care şase în stare gravă.
Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Alcoolul de contrabandă ucide patru persoane în Iran

Alcoolul de contrabandă ucide patru persoane în Iran

Iranul a interzis producţia şi consumul de băuturi alcoolice după Revoluţia islamică din 1979.

De atunci, alcoolul de contrabandă şi nereglementat a proliferat pe piaţa neagră, metanolul fiind adesea adăugat în băuturi ca o alternativă mai ieftină la etanol.
Agenţia oficială de presă IRNA a declarat că patru persoane au murit în provincia nordică Gilan.

„Din 20 de persoane otrăvite fie cu etanol, fie cu metanol, patru, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, au murit din cauza otrăvirii grave”, a declarat Mohammad Taghi Ashoubi, preşedintele Universităţii de Ştiinţe Medicale din Gilan, citat de IRNA.

Alte persoane au fost spitalizate, a adăugat el, dintre care şase în stare gravă.

În luna septembrie a anului trecut, patru persoane au fost condamnate la moarte pentru vânzarea de alcool contaminat care a ucis 17 persoane şi a trimis alte zeci la spital cu câteva luni înainte.

La apogeul pandemiei Covid în 2020, cel puţin 210 iranieni au murit după ce au băut alcool de contrabandă, crezând în mod fals că acesta este un remediu pentru virus.

Doar membrii minorităţilor creştine, evreieşti şi zoroastriene din Iran sunt exceptaţi de la interdicţia privind alcoolul. Străinii sunt obligaţi să o respecte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici