Întrebat dacă implicarea forţelor multinaţionale în diverse zone de conflict reprezintă un risc, Boniface a declarat că totul va depinde de ce vor face guvernele şi popoarele.
"Alegerea lui Obama ar putea fi un element important. El nu va putea să rezolve toate problemele, nici să transforme lumea într-un loc unde domină pacea şi armonia, dar poate să plaseze Statele Unite pe o direcţie bună", a explicat el.
Rezolvarea problemei nucleare iraniene depinde de asemenea de cine va fi ales preşedinte al Statelor Unite, a menţionat Boniface.
"Nu putem accepta nici proliferarea nucleară în Iran, nici un război pentru a împiedica acest lucru. Trebuie găsită deci o soluţie politică. În acest sens, Barack Obama pare a fi un preşedinte american mult mai capabil pentru a demara un dialog cu Iranul. (…) Dacă va fi ales McCain, care pare atras de soluţiile prin aplicarea forţei, ne putem teme de o repetare mult mai gravă a scenariului pe care l-am văzut în Irak", a apreciat el.
Întrebat dacă victoria lui Barack Obama este asigurată sau dacă o răsturnare a situaţiei este posibilă, Pascal Boniface a răspuns că "jocurile nu sunt încă făcute, dar numai un eveniment extraordinar precum un atentat asupra Statelor Unite ar putea răsturna situaţia. Avantajul lui Obama este suficient de mare pentru a fi ireversibil cu câteva zile înainte de alegeri.