- Home
- Externe
- LONDRA, (06.05.2015, 14:58)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI în Marea Britanie: Şapte lideri de partide luptă pentru a câştiga alegerile în Marea Britanie
Şapte lideri de partide se înfruntă joi în cele mai impredictibile alegeri din ultimii câţiva zeci de ani organizate în Marea Britanie, care au adus mai multe formaţiuni mici în prim-plan din cauza fragmentării votului, comentează AFP în pagina electronică, prezentând principalii actori.
Urmărește
327 afișări
ALEGERI în Marea Britanie: Şapte lideri de partide luptă pentru a câştiga alegerile în Marea Britanie (Imagine: HEPTA)
- David CAMERON (48 ani), Partidul Conservator
Acuzat de o campanie ternă, premierul în exerciţiu David Cameron a recurs la pasiune după ce sondajele au arătat că balanţa ultimelor sondaje nu înclină în favoarea sa.
Trecutul său privilegiat îl face un candidat "şic", dar le-a cerut alegătorilor să se uite mai degrabă la rezultatele economice pe care le-a obţinut.
Fiul unui agent de bursă, Cameron a absolvit prestigioasele Eton College şi Oxford University, unde a făcut parte din Bullingdon Club - un grup exclusivit de studenţi adepţi ai unor agape excentrice la care alcoolul curgea valuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ciolacu: Luni e o zi bună să votăm guvernul format din PNL, USR, UDMR
-
„Va pierde o treime din teritoriul său”. Premierul slovac Fico afirmă că Ucraina nu va fi invitată să adere la NATO
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
După ce a devenit liderul partidului la vârsta de 39 de ani, în 2005, el a încercat să "detoxifice" marca partidului, evitând probleme abordate tradiţional de dreapta - ca imigraţia - şi insistând asupra unei agende mai liberale.
- Ed MILIBAND (45 ani), Partidul Laburist
Proscris anterior la Westminster ca un "ciudat" care a devenit liderul Partidului Laburist după ce şi-a "înjunghiat" fratele, David Miliband, este considerat în prezent cu şanse reale de a deveni viitorul premier al Marii Britanii
Însă, în pofida comportamentului "ciudat" şi obstacolelor frecvente, Ed Miliband şi-a păstrat neştirbită încrederea în sine, despre care tot mai mulţi cred că-l va propulsa în cea mai importantă funcţie în stat.
Poate că cea mai dăunătoare pentru el este ruptura pe care a creat-o prin faptul că a candidat împotriva fratelui său, pe care l-a înfrânt, în alegerile pentru şefia partidului, în 2010.
Fiul unui eminent universitar marxist şi al unei activiste, Miliband a crescut într-o familie foarte politizată, frecventată de intelectuali de stânga din întreaga lume.
- Nick CLEGG (48 ani), Partidul Liberal-Democrat
Experienţa de vicepremier i-a dăunat, sondajele sugerând că atât el cât şi partidul său sunt, în prezent, atât de nepopulari încât şi-ar putea pierde mandatul, riscând finalul unei cariere politice în linia întâi.
Mulţi alegători îi acuză pe liberal-democraţii de centru că au susţinut Guvernul conservator al lui Cameron să introducă măsuri de austeritate pentru a reduce deficitul.
În cazul în care îşi va păstra mandatul, elocventul Clegg ar putea să "împartă cărţile", în contextul în care nu a respins eventuale alianţe nici cu drepta şi nici cu stânga.
- Nigel FARAGE (51 ani), Partidul Independenţei Regatului Unit (Ukip)
Farage a transformat Ukip într-o forţă la nivel naţional, dar luptă pentru viitorul său politic, apreciază unii comentatori, în opinia cărora campania sa populistă a fost lipsită de suflu.
Prin retorica sa antieuropeană şi împotriva corectitudinii politice, Farage, care l-a comparat pe fostul preşedinte al Consiliului European Herman Van Rompuy cu o "cârpă de vase", a condus formaţiunea xenofobă pe primul loc în alegerile pentru Parlamentul European (PE), în 2014.
- Nicola STURGEON (44 ani), Partidul Naţional Scoţian (SNP)
Şefa separatiştilor scoţieni, considerată o adevărată vedetă a imprevizibilei campanii britanice, poate decide cine va fi premierul după alegerile de joi.
Practic o necunoscută la sud de provincie, anterior, Sturgeon a ieşit în prim-planul campaniei, mulţumită prestaţiilor sale din dezbateri, în pofida faptului că nu candidează pentru un mandat la Westminster.
Premierul scoţian şi-a croit drum în politica britanică - dominată de bărbaţi - criticând măsurile de austeritate şi promovând SNP drept o "forţă progresivă", cu un umor pătrunzător şi un accent scoţian sacadat.
- Leanne WOOD (43 ani), Plaid Cymru
Naţionaliştii galezi pot obţine doar câteva locuri în alegerile generale, dar ar putea să fie catapultaţi dintr-o relativă obscuritate într-o poziţie de influenţă în întreaga ţară.
În contextul în care niciun partid nu este creditat cu obţinerea unei majorităţi absolute, formaţiunea socialistă separatistă speră să se alieze cu alţii şi să propulseze Partidul Laburist (de centru-stânga, în opoziţie) la putere în schimbul unor concesii.
- Natalie BENNETT (49 ani), Partidul Verde
Şefa Green Party a făcut campanie împotriva austerităţii şi pare să adune voturi de pe urma reacţiei de respingere a politicii tradiţionale.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe