Alegeri parlamentare în Franţa: Extrema dreaptă se îndepărtează de o majoritate absolută, stânga este în forţă

Partidul de extremă dreapta francez Rassemblement National (RN), al lui Marine Le Pen, nu va obţine probabil majoritatea absolută în cel de-al doilea tur al alegerilor parlamentare din 7 iulie, a arătat joi un sondaj de opinie.

1484 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare în Franţa: Extrema dreaptă se îndepărtează de o majoritate absolută, stânga este în forţă

Jordan Bardella, preşedintele formaţiunii RN

Cu trei zile înainte de turul al doilea, tabăra prezidenţială este în revenire faţă de proiecţiile de la sfârşitul primului tur, conform ultimului sondaj zilnic Ifop-Fiducial pentru Le Figaro, LCI şi Sud Radio, scrie agenţia Reuters.

Sondajul arată că RN al lui Marine Le Pen ar câştiga mai multe locuri decât orice alt partid, însă nu ar atinge pragul de 289 necesar pentru a forma o majoritate absolută în Parlament.

După anunţarea rezultatelor din primul tur de scrutin, liderii alianţei Noul Front Popular şi gruparea centristă a preşedintelui Macron au anunţat că îşi vor retrage propriii candidaţi din circumscripţiile în care un alt candidat a obţinut un scor mai mare, această decizie fiind luată pentru ca formaţiunea RN să fie învinsă în turul al doilea.

Sondajul IFOP pentru LCI şi Le Figaro a arătat că RN ar câştiga între 210 şi 240 de locuri, în scădere de la 240-270 înainte de retrageri.

Noul Front Popular de stânga este văzut pe locul al doilea, cu 170-200 de locuri, în faţa grupului centrist al preşedintelui Emmanuel Macron, cu 95-125 de locuri. Republicanii conservatori ar urma să obţină între 25 şi 45 de locuri.

Miercuri, un sondaj Harris Interactive prevedea între 190 şi 220 de locuri pentru RN.

Partidul Rassemblement National, de extremă dreapta, a obţinut 33,25% din voturile exprimate în primul tur al alegerilor parlamentare anticipate în Franţa, situându-se pe primul loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici