Alegeri parlamentare în Georgia. Partidul de la putere vrea pace cu Rusia, opoziţia vrea apropierea de UE

Georgienii merg sâmbătă la vot în cadrul alegerilor parlamentare care ar putea determina dacă ţara din Caucazul de Sud se va apropia de Uniunea Europeană sau de Moscova.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare în Georgia. Partidul de la putere vrea pace cu Rusia, opoziţia vrea apropierea de UE

Partidul de guvernământ Visul Georgian, care se află la guvernare din 2012, este criticat pentru tendinţa sa autoritară. Acesta concurează cu o coaliţie de partide de opoziţie proeuropene.

Visul Georgian a promis să interzică practic toate partidele de opoziţie dacă va câştiga din nou, relatează Politico.

„Sunt încrezătoare că majoritatea populaţiei va alege un viitor european pentru Georgia”, a declarat liderul partidului de opoziţie Mişcarea Naţională Unită, Tina Bokuchava, după ce şi-a exprimat votul.

Fondatorul partidului Visul Georgian, Bidzina Ivanishvili, a profitat de moment pentru a descrie politicienii din opozţiei drept „belicoşi”, care urmăresc să tragă Georgia în război cu Rusia.

„Unii politicieni încearcă să conducă Georgia spre pace ... în timp ce alţii, servitori ai puterii străine, încearcă să îndeplinească ceea ce ţările străine doresc pentru Georgia: un război”, a declarat Ivanishvili.

Premierul Irakli Kobakhidze a declarat că Georgia va „relua relaţiile cu SUA şi UE imediat ce se vor încheia aceste alegeri, imediat ce se va încheia războiul din Ucraina”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici