Alegeri SUA. Sondaj NYT: Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în trei state-cheie

  • Vicepreşedinta Kamala Harris – candidata democraţilor în cursa din noiembrie pentru Casa Albă – câştigă teren în faţa rivalului republican Donald Trump în trei state-cheie.
  • Noi sondajele efectuate săptămâna aceasta în Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania arată o răsturnare de situaţie în favoarea Partidului Democrat după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială.
Urmărește
1429 afișări
Imaginea articolului Alegeri SUA. Sondaj NYT: Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în trei state-cheie

Alegeri SUA. Sondaj NYT: Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în trei state-cheie

Vicepreşedinta Kamala Harris îl devansează pe fostul preşedinte Donald Trump în trei state cruciale – Wisconsin, Pennsylvania şi Michigan, potrivit unor noi sondaje realizate de The New York Times şi Siena College.

Sondajele au fost realizate în perioada 5-9 august, iar rezultatele arată că democrata Kamala Harris conduce cu 50% în intenţiile de vot în fiecare dintre cele trei state, faţă de 46% în cazul lui Trump.

Înainte ca Joe Biden să îşi anunţe retragerea din cursa prezidenţială, republicanul Donald Trump se afla fie la egalitate cu adversarul său democrat, fie avea un uşor avans. Odată cu intrarea în cursă a Kamalei Harris, cifrele arată o îmbunătăţire pentru tabăra democrată faţă de performanţele lui Biden în aceste state înainte ca acesta să se retragă, scrie The New York Times.

Ratingul de favorabilitate al Kamalei Harris a crescut cu 10% în rândul alegătorilor înregistraţi din Pennsylvania doar în ultima lună, conform sondajului Times/Siena.

De asemenea, alegătorii o consideră pe Harris mai inteligentă şi mai potrivită ca temperament pentru guvernare faţă de Donald Trump.

Kamala Harris va candida la alegerile prezidenţiale din SUA, programate în luna noiembrie, din partea Partidului Democrat, după ce preşedintele Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursă în luna iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici