Alegerile din 2008, cele mai importante pentru SUA

Alegerile prezidenţiale din SUA din 2008, când un candidat de culoare are pentru prima dată şanse să fie ales, reprezintă unul dintre cele mai importante scrutine din istoria ţării pentru majoritatea alegătorilor care au împlinit 100 de ani, potrivit unui studiu publicat marţi.

24 afișări
Imaginea articolului Alegerile din 2008, cele mai importante pentru SUA

Candidatul democrat Barack Obama şi candidatul republican John McCain

Aproximativ 53 la sută dintre cei 100 de alegători de 100 de ani, interogaţi pentru grupul de servicii de sănătate Evercare, cred că acest scrutin este "mai important" decât confruntările dintre Franklin D. Roosevelt şi Hoover din 1932 şi Bill Clinton şi George H. W. Bush din 1992.

Şapte din 10 alegători de peste 100 de ani susţin că vor merge la vot în noiembrie.

Şi alte grupe de vârstă se arată motivate.

Persoanele din segmentul de vârstă 84-98 de ani vor vota în proporţie de 87 la sută, grupul de 63-83 de ani se vor prezenta la vot cu 86 la sută, iar generaţia cu vârste cuprinse între 44 şi 62 de ani cu 84 la sută.

Chiar şi generaţiile tinere precum cei de 30-43 de ani şi cei cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani vor vota în proporţie de 75 respectiv 60 la sută.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi peste 100 de ani în perioada 16 aprilie-4 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici