Alertă în Orientul Mijlociu. Oficialii americani spun că represaliile iraniene ar putea avea loc în zilele următoare

Oficialii americani estimează că represaliile Iranului după asasinarea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, ar putea avea loc în zilele următoare.

Urmărește
10380 afișări
Imaginea articolului Alertă în Orientul Mijlociu. Oficialii americani spun că represaliile iraniene ar putea avea loc în zilele următoare

Alertă în Orientul Mijlociu. Oficialii americani spun că represaliile iraniene ar putea avea loc în zilele următoare

Decizia SUA de a trimite nave de război şi escadrile de vânătoare în Orientul Mijlociu va marca probabil cea mai mare deplasare de forţe americane în regiune din primele zile ale războiului din Gaza, când Pentagonul a trimis două grupuri de atac ale portavioanelor în Orientul Mijlociu, într-un avertisment public adresat grupurilor militante regionale de a nu extinde luptele, potrivit CNN.

Regiunea se pregăteşte pentru o ripostă iraniană după ce liderul suprem al ţării a promis să atace Israelul pentru asasinarea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, la începutul acestei săptămâni.

Israelul nu a comentat asasinatul.

Oficialii americani au declarat că atacul iranian ar putea avea loc în zilele următoare, iar SUA urmăresc îndeaproape regiunea pentru orice indicii cu privire la modul în care acesta ar putea avea loc.

Oficialii au declarat că atacul ar putea fi similar cu raidul de rachete balistice şi drone lansate de Iran împotriva Israelului în aprilie, dar ar putea fi, de asemenea, mai mare şi mai complex.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a sugerat că un atac coordonat împotriva Israelului ar putea fi în pregătire după ce Israelul a asasinat unul dintre comandanţii de vârf ai grupării susţinute de Iran la Beirut, cu mai puţin de 24 de ore înainte de uciderea lui Haniyeh.

„Pentru că au ales să se lupte cu toată lumea, nu ştiu de unde va veni răspunsul... răspunsul va veni separat sau coordonat", a declarat el într-un discurs susţinut joi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
israel,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici