Directorul executiv al Ford, Jim Hackett, a transmis printr-un e-mail adresat angajaţilor că restructurările includ atât achiziţii facultative, cât şi disponibilizări, iar un purtător de cuvânt a adăugat că acestea vor avea efecte inclusiv asupra locurilor de muncă. Aproximativ 2.300 de persoane, dintre cele 7.000 afectate, sunt angajate în Statele Unite, a menţionat acesta.
În cadrul restructurărilor, Hackett a afirmat că vor fi reduse aproximativ 20% dintre posturile managerilor de nivel superior, într-o mişcare menită, de asemenea, să reducă birocraţia şi să asigure rapiditate şi eficienţă în adoptarea deciziilor.
„Pentru a reuşi în această industrie competitivă şi pentru ca Ford să fie una dintre companiile câştigătoare în contexul unui viitor aflat în continuă schimbare, este necesară o reducere a birocraţiei, rapiditatea proceselor decizionale, concentrarea asupra muncii calitative şi reducerea costurilor”, a mai scris Hackett în e-mail. Notificarea angajaţilor afectaţi din regiunea Americii de Nord va începe marţi, urmând a fi finalizată până la 24 mai, a adăugat acesta.
Lucrările de restructurare vor continua în Europa, China şi America de Sud şi se aşteaptă să fie finalizate până la sfârşitul lunii august. Ford are o fabrică şi la Craiova, în România, unde, în 2017, erau angajate aproximativ 4.000 de persoane.