Aliaţii Kievului se aşteaptă ca Iranul să furnizeze Rusiei rachete balistice în mod iminent

Oficialii europeni se aşteaptă ca Iranul să livreze rachete balistice Rusiei în mod iminent, o acţiune care ar putea provoca un răspuns rapid din partea aliaţilor Ucrainei.

Urmărește
675 afișări
Imaginea articolului Aliaţii Kievului se aşteaptă ca Iranul să furnizeze Rusiei rachete balistice în mod iminent

Aliaţii Kievului se aşteaptă ca Iranul să furnizeze Rusiei rachete balistice în mod iminent

Oficialii europeni cred că Teheranul ar putea livra rachete balistice Rusiei pentru prima dată de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, au declarat persoane familiarizate cu subiectul pentru Bloomberg.

De la începutul războiului, Iranul a furnizat Rusiei sute de drone, însă până în prezent nu au fost livrate şi rachete balistice. Potenţialul transfer al acestora ar marca o evoluţie îngrijorătoare în conflict, potrivit persoanelor care au vorbit sub rezerva anonimatului.

Deşi nu au fost oferite informaţii concrete despre amploarea livrărilor sau un calendar stabilit pentru această mişcare, unul dintre oficiali a declarat pentru sursa citată că livrările ar putea începe în câteva zile.

SUA şi alţi aliaţi ai NATO au avertizat în mod repetat Teheranul cu aplicarea unor sancţiuni dacă o astfel de mişcare s-ar produce.

La începutul lunii august, Reuters a raportat că Iranul ar urma să livreze rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Moscovei, după ce doi oficiali din serviciile de informaţii europene au declarat că personalul rus a vizitat Iranul pentru a învăţa cum să opereze sistemul de apărare Fath-360.

Până în prezent, arsenalul de rachete balistice al Moscovei a inclus echipamente ruseşti şi nord-coreene mai puţin precise. Totodată, sprijinul oferit de Teheran Moscovei a fost limitat la drone Shahed fără pilot, care transportă o fracţiune din explozibili şi sunt mai uşor de doborât.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici