Ambasadorul Rusiei la ONU îi taie aripile lui Trump privind încetarea războiului din Ucraina în 24 de ore: „criza ucraineană nu poate fi rezolvată într-o singură zi”

  • Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite spune că nu este posibil ca situaţia din Ucraina să fie rezolvată în 24 de ore.
  • Afirmaţia ambasadorului rus are loc în contextul în care Donald Trump a declarat în mai multe rânduri că o să oprească războiul din Ucraina în decurs de 24 de ore dacă va fi ales preşedinte.
771 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la ONU îi taie aripile lui Trump privind încetarea războiului din Ucraina în 24 de ore: „criza ucraineană nu poate fi rezolvată într-o singură zi”

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia

Când i s-a cerut să răspundă la afirmaţia lui Donald Trump în privinţa acţiunilor sale privind încetarea războiului din Ucraina, ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a declarat luni reporterilor că situaţia ucraineană „nu poate fi rezolvată într-o singură zi", scrie Associated Press (AP).

În cadrul declaraţiilor, Nebenzia a afirmat că războiul s-ar fi putut încheia încă din aprilie 2022 la Istanbul, atunci când Rusia şi Ucraina au fost „foarte aproape" de un acord.

Răspunsul ambasadorului rus la ONU vine în contextul în care în mai 2023, în cadrul unei conferinţe de presă CNN, Trump a declarat: "Ei mor, ruşii şi ucrainenii. Vreau ca ei să nu mai moară. Şi voi face asta - voi face asta în 24 de ore". El a spus că acest lucru se va întâmpla după ce se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu preşedintele rus Vladimir Putin. Şi continuă să repete această afirmaţie în timpul campaniei electorale.

În timpul dezbaterii de săptămâna trecută cu preşedintele Joe Biden, Trump a afirmat că dacă SUA ar fi avut „un preşedinte adevărat, un preşedinte care ştia - care era respectat de Putin ... el nu ar fi invadat niciodată Ucraina".

Tot în cadrul dezbaterii din 27 iunie cu Joe Biden la CNN, Donald Trump a reiterat faptul că el va avea „acel război rezolvat între Putin şi Zelenski ca preşedinte ales înainte de a prelua funcţia pe 20 ianuarie. Îl voi rezolva rapid, înainte de a-mi prelua funcţia", notează agenţia Reuters.

Înainte de începerea summitului de pace de la Elveţia din 15-16 iunie, Vladimir Putin a propus un nou set de cerinţe pentru ca războiul să ia sfârşit în Ucraina. Acesta cere ca Ucraina să renunţe, printre altele, la intenţia sa oficială de a adera la NATO, iar armata ucraineană să fie retrasă complex de pe teritoriile anexate ilegal de Rusia. În replică, Occidentul şi Kievul au criticat şi au respins categoric aceste noile cerinţe avansate de către Kremlin, ele fiind în dezacord complet cu cele cerute de Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici