- Home
- Externe
- MOSCOVA, (19.01.2018, 07:48)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Spaniei a mulţumit Rusiei pentru poziţia adoptată în privinţa crizei din Catalonia
Ambasadorul Spaniei în Rusia, Ignacio Ibanez Rubio, a mulţumit, joi, Moscovei pentru poziţia adoptată în privinţa crizei din Catalonia, în momentul în care autorităţile regionale au declarat în mod ilegal independenţa, relatează site-ul agenţiei Tass.
Urmărește
401 afișări
Ambasadorul Spaniei a mulţumit Rusiei pentru poziţia adoptată în privinţa crizei din Catalonia
"Aş dori să profit de oportunitatea de a mulţumi din nou guvernului rus pentru sprijinul său într-un moment de criză pentru noi, pentru că au respectat poziţia noastră. Guvernul rus a subliniat de mai multe ori că este chestiunea internă a ţării noastre şi că soluţia la criză trebuie să corespundă Constituţiei [Spaniei]. În acelaşi timp, am remarcat în mai multe rânduri că Moscova doreşte să dezvolte relaţiile cu o Spanie unită", a spus Ignacio Ibanez Rubio.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Ambasadorul Spaniei în Rusia a subliniat că guvernul de la Madrid este pregătit să dialogheze cu toate forţele politice din noul guvern regional al Cataloniei.
"Vom vedea în viitorul apropiat cum va evolua situaţia. Aş dori să menţionez că vom continua să informăm guvernul rus despre situaţia din ţara noastră. Madridul se bazează în continuare pe sprijinul Moscovei pentru unitatea şi eforturile Spaniei de a depăşi criza", a mai spus diplomatul spaniol.
La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Peste 90% dintre cei care au participat la vot s-au declarat în favoarea independenţei, însă rata prezenţei la urne a fost de doar 43%.
Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali. Drept urmare, toate structurile regionale - politice, economice şi de securitate - au fost trecute în subordinea directă a Madridului.
În cadrul alegerilor regionale anticipate din 21 decembrie 2017, partidele pro-independenţă au luat 70 dintre cele 135 de locuri din Parlamentul catalan. Cele mai importante două formaţiuni au anunţat că îl vor nominaliza pe fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont pentru funcţia de premier al regiunii autonome din nord-estul Spaniei.
Citeşte şi: Premierul Marii Britanii şi preşedintele Franţei au încheiat un nou acord privind securitatea frontierei comune
Citeşte şi: Un bebeluş a decedat, iar alte 15 persoane au fost rănite, după ce un vehicul a intrat în mulţime la Copacabana, Brazilia/ Şoferul afirmă că a suferit o criză de epilepsie
Citeşte şi: Mexicul respinge afirmaţia lui Donald Trump potrivit căreia ar fi cea mai periculoasă ţară din lume
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban