„Amendamentele au fost pregătite”. Moscova anunţă că doctrina nucleară revizuită a Rusiei este în curs de formalizare

Kremlinul a anunţat duminică faptul că varianta actualizată a doctrinei nucleare a Rusiei este în curs de formalizare.

Urmărește
1267 afișări
Imaginea articolului „Amendamentele au fost pregătite”. Moscova anunţă că doctrina nucleară revizuită a Rusiei este în curs de formalizare

„Amendamentele au fost pregătite”. Moscova anunţă că doctrina nucleară revizuită a Rusiei este în curs de formalizare

Kremlinul a afirmat duminică faptul că modificările aduse doctrinei nucleare a Rusiei au fost pregătite şi urmează să fie formalizate. În aceste condiţii, documentele care stabilesc circumstanţele în care armele nucleare pot fi utilizate de Moscova vor fi actualizate, informează agenţia Reuters.

Într-o declaraţie pentru televiziunea rusă de stat, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunţat că „amendamentele au fost pregătite, iar acum vor fi formalizate”.

De asemenea, Peskov a susţinut că revizuirea doctrinei nucleare a Rusiei a fost necesară întrucât infrastructura NATO s-ar apropia tot mai mult de graniţele Rusiei, scrie publicaţia germană DPA.

În cursul acestei săptămâni, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o politică actualizată privind utilizarea armelor nucleare, motivând tensiunile cu puterile occidentale cu privire la sprijinul lor pentru Ucraina.

Noua variantă a doctrinei nucleare a Rusiei prevede o extindere a condiţiilor în care armele nucleare ar putea fi folosite de Moscova.

Totodată, documentul prevede că dacă Rusia va fi atacată de orice ţară sprijinită de o naţiune înarmată nuclear, Moscova o să considere că este vorba despre un atac comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici