- Home
- Externe
- (07.01.2021, 11:58)
- Sebastian Ujica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
America, mai dezbinată ca niciodată. Alegerile prezidenţiale au împărţit ţara în două, povestesc români stabiliţi în SUA: „Un final de reality show”
- Mii de oameni au protestat la Washington şi au intrat în Capitolui miercuri seară
- Susţinătorii lui Joe Biden arată cu degetul spre cei ai lui Trump pentru incidente
- De partea cealaltă, susţinătorii lui Trump spun că au existat oameni infiltraţi în mulţime
Urmărește
2419 afișări
America este mai dezbinată ca niciodată. Ţara este împărţită în două după alegerile prezidenţiale. Cele două tabere au puncte de vedere diametral opuse şi nimic nu pare că le poate schimba părerile.
Incidentele şocante de miercuri seară de la Capitoliu au crescut tensiunea înainte de învestirea lui Joe Biden. Preşedintele ales va avea o misiunea aproape imposibilă. Să unească două tabere care văd lucruri din cu totul alt unghi. Aleph News a vorbit cu doi români stabiliţi de aproape două decenii în Statele Unite. Însă vorbesc ca şi cum ar locui în ţări diferite.
Marian Petruţa este jurnalist în Chicago şi crede că discursul preşedintelui Trump a provocat haosul.
„Mi se pare un final de reality show. Se ştia de faptul că va exista acest protest zilele acestea la Washington şi cu toate astea au scăpat lucrurile de sub control. Poate să arate cam ce sunt dispuşi să facă unii care trăiesc într-un univers alternativ efectiv”, crede Marian Petruţa.
În schimb, Simion Ionaş e convins că nu suporterii lui Trump trebuie arătaţi cu degetul. „Oamenii lui Trump nu au recurs niciodată la acte de violenţă, au fost pur şi simplu infiltraţi printre suporteri”, spune el.
Numele preşedintelui Donald Trump naşte pasiuni indiferent de tabere. Suporterii democraţilor consideră că discursul acestuia a dus ţara în prag de anarhie. De partea cealaltă, suporterii lui Trump încă sperau ca acesta să rămână preşedinte.
„Am ajuns o ţară în care încet-încet comunismul face legea. Poţi să fii dat afară de la locul de muncă doar pentru că-l sprijini pe preşedintele Trump. Ai ajuns să-ţi fie frică să deschizi gura pe stradă că s-ar putea să păţeşti. Vreau să spun că am participat la câteva rallies pe care le-a făcut aici, la noi, în stat. Extraordinar. Am văzut oameni plângând”, povesteşte Simion Ionaş cu lacrimi în ochi.
„Preşedintele...bineînţeles că nu-l interesează decât să câştige şi să-şi urmărească interesele lui. Preşedintele, chiar dacă le-a spus oamenilor să fie calmi, liniştiţi, să meargă acasă, a început discursul cu aceeaşi teorie că ne-au furat”, susţine însă Marian Petruţa.
Temerile sunt că incidentele din America se află abia la început. Cele două tabere nu pot ajunge la un numitor comun. Momentan, lupta se mută pe reţelele de socializare unde fiecare tabără are propria lume.
„Una dintre problemele cu social media este că se creează aceste bule în care oamenii trăiesc şi se informează din surse care le convin, care le alimentează credinţa”, explică Marian Petruţa.
WHOA—The US Capitol siege today started at this exact moment — when the Capitol police were completely caught off guard when rioters stormed the fence and overran them. Where was the backup? Why wasn’t the National Guard pre-stationed there? So angry. 😡 pic.twitter.com/rQ2UT4BZTj
— Eric Feigl-Ding (@DrEricDing) January 7, 2021ULTIMELE ȘTIRI
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe