- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Americanii au aprobat primul medicament care încetineşte progresia Alzheimer
FDA (Administraţia americană pentru produse alimentare şi medicamente) a aprobat primul medicament care încetineşte progresia Alzheimer.
Americanii au aprobat primul medicament care încetineşte progresia Alzheimer
Spre deosebire de medicamentele anterioare, acesta pare să funcţioneze, cel puţin într-o oarecare măsură, pentru a încetini progresia Alzheimer.
Lecanemab a fost dezvoltat de Biogen şi de producătorul japonez de medicamente, Eisai. Acesta elimină acumulările de plăci amiloide din creier care sunt asociate cu boala Alzheimer.
În cadrul unui studiu clinic, medicamentul a încetinit cu 27% declinul capacităţii şi funcţiilor cognitive în cazul persoanelor aflate în stadii incipiente ale bolii, notează CBS News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Agenţia a acordat o primă aprobare în ianuarie, iar luna trecută, un comitet consultativ din cadrul FDA a votat în unanimitate pentru a recomanda aprobarea completă, ceea ce va face probabil ca tratamentul să fie disponibil pe scară mai largă pentru milioane de pacienţi Medicare.
Ar putea apărea câteva obstacole, în condiţiile în care este posibil ca medicilor - copleşiţi deja de birocraţie - să li se ceară un registru în care să adune date, care apoi să permită studii suplimentare.
Iar unii pacienţi pot alege să nu ia medicamentul, din diverse motive.
Medicamentul este administrat sub formă de perfuzie intravenoasă o dată la două săptămâni, timp de 18 luni pentru a încetini progresia bolii cu aproximativ şase luni.
Pot exista efecte secundare, inclusiv febră, frisoane, erupţii cutanate şi dureri de corp, dar de obicei numai după prima doză. Iar unii pacienţi pot face hemoragii cerebrale şi / sau inflamaţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO