Americanii cer o anchetă privind scurgerea de informaţii despre Remdesivir, medicamentul care ar putea trata coronavirusul

Reprezentantul democratilor din Texas, Lloyd Doggett, preşedintele Comitetului pentru Sănătate pentru Moduri şi Mijloace al Casei, a declarat că scurgerea a fost „atât de mare” într-un moment în care lumea este „atât de disperată pentru un tratament”

Urmărește
6954 afișări
Imaginea articolului Americanii cer o anchetă privind scurgerea de informaţii despre Remdesivir, medicamentul care ar putea trata coronavirusul

Americanii cer o anchetă privind scurgerea de informaţii despre Remdesivir

Medicii de la Universitatea din Chicago ajută la testarea Remdesivir, un medicament antiviral fabricat de Gilead Sciences, la pacienţii cu Covid-19. Dr. Kathleen Mullane, un specialist în boli infecţioase la Universitatea din Chicago, conduce studiul clinic finanţat de Gilead. „Cea mai bună veste este că cei mai mulţi dintre pacienţii noştri au fost deja externati, ceea ce este minunat. Am avut doar doi pacienţi care au murit”, a spus Mullane în videoclip. Videoclipul a fost difuzat la STAT News, un site de ştiri despre sănătate, care l-a postat joi după-amiază. Povestea a fost acoperită pe larg de alte media, inclusiv CNN, iar cota Gilead a crescut cu 12%. 
 
Doggett, avocat, a menţionat că „furnizarea de informaţii menite să aibă un impact asupra pieţei bursiere nu este ceva permis de legea federală a valorilor mobiliare”. El a spus că nu este clar de unde provine scurgerea. "Acesta este motivul pentru care avem nevoie de o investigaţie SEC completă", a spus el. Purtătorul de cuvânt al Gilead, Chris Ridley, a declarat că compania sa nu a fost implicată în scurgere. „Gilead nu avea nicio legătură cu informaţiile obţinute de STAT dintr-o înregistrare internă a spitalului de la Universitatea din Chicago”, a scris Ridley către CNN într-un e-mail.
 
Efectul remdesivirului incert
 
Un purtător de cuvânt al SEC a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Universităţii din Chicago nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea CNN. Universitatea din Chicago desfăşoară două studii de remdesivir finanţate de Gilead: unul la pacienţii cu simptome severe şi unul la pacienţii cu simptome moderate. „Majoritatea pacienţilor noştri sunt cei cu simptome severe şi majoritatea pleacă la şase zile, ceea ce ne spune că durata tratamentului nu trebuie neapărat să fie de 10 zile”, spune Mullane în articolul STAT din video. Studiul de la Gilead pentru pacienţii bolnavi critici nu include un aşa-numit grup de control, deci ar putea fi dificil de spus dacă medicamentul ajută pacienţii să se recupereze mai bine. Un grup de control inseamna ca unii pacienţi nu primesc medicamentul testat, astfel încât medicii pot determina dacă medicamentul este cel care afectează efectiv starea lor. Procesul companiei pentru pacienţi cu Covid-19 cu simptome moderate include un grup de control. Există un mare studiu separat in ceea ce priveste remdesivir, sponsorizat de Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, care face parte din Institutele Naţionale de Sănătate, iar acesta include un grup de control. 
 
Dr. Kathryn Hibbert, directorul unităţii de terapie intensivă medicală de la Spitalul General din Massachusetts, participă la studiul NIAID. Ea a spus că nu stie inca dacă medicamentul are un impact. „Am văzut pacienţi care au primit remdesivir care au avut recuperări remarcabile şi am văzut pacienţi care nu au primit remdesivir şi care au avut recuperări remarcabile”, a declarat Hibbert, de asemenea un instructor medical  la Harvard. School. In general, pacientii se descurca bine si s-au recuperat, chiar si cei mai bolnavi dintre cei bolnavi.
 
Medicii trebuie să-şi pună la îndoială ipotezele
 
Pe măsură ce majoritatea pacienţilor se recuperează de la Covid-19, a spus ea, medicii ar trebui să fie atenţi înainte de a atribui îmbunătăţirea starii pacientului unui anumit tratament. „Ca oameni suntem atât de condiţionaţi să facem legaturi intre o intervenţie si rezultate şi să stabilim o relaţie de cauzalitate între aceste două lucruri”, a spus ea. „Daca schimb medicaţia unui pacient iar a doua zi va fi mai bine s-ar putea spune ca se datoreaza faptului că le-am schimbat medicaţia dar starea lor ar putea sa se fi îmbunătăţit oricum din alte motive ". Ea a adăugat că medicii trebuie să pună la îndoială ipotezele lor. „Sentimentul nostru profund este atât de influenţat de ceea ce se află în faţa noastră şi de ultimul pacient pe care l-am tratat încât este destul de periculos să luăm decizii pe baza acestui sentiment”, a spus ea. „Motivul principal pentru care efectuăm studii este că înţelegerile noastre sunt înşelătoare. Acesta este motivul pentru o abordare bazată pe ştiinţă şi bazată pe dovezi.” Hibbert a spus că va dura săptămâni sau luni pentru a obţine rezultate şi că medicii şi pacienţii vor trebui să aştepte rezultatele studiilor clinice înainte de a şti caror pacienţi cu Covid-19 - dacă este cazul - ar trebui să li se administreze remdesivir. „Cred că trebuie să fim extrem de atenţi să nu răspundem cu prea mult entuziasm la datele timpurii care nu au fost verificate în detaliu”, a spus Hibbert. „În comunitatea ştiinţifică, de zeci de ani, am stabilit că o revizuire critică a studiilor clinice este cea mai bună modalitate de a determina dacă datele sunt suficient de puternice pentru a informa deciziile clinice.” CNN Dr. Minali Nigam şi Maggie Fox au contribuit la acest raport
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici