Americanii îi cer lui Obama să legalizeze marijuana

Peste 64.000 de de persoane au asistat la prima sesiune de întrebări şi răspunsuri pe Internet cu preşedintele american Barack Obama, majoritatea fiind interesaţi de problema legalizării marijuanei, potrivit Casei Albe, relatează New York Times în ediţia electronică.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Americanii îi cer lui Obama să legalizeze marijuana

Americanii îi cer lui Obama să legalizeze marijuana

Au fost postate peste 100.000 de întrebări, în ideea că Obama va răspunde celor care se repetau cel mai frecvent, dar în urma voturilor a 3,6 milioane de utilizatori, una dintre pricipalele întrebări a fost cea referitoare la legalizarea marijuanei ca mijloc de stimulare a economiei prin legalizarea şi impozitarea acestui drog.

"Nu ştiu ce spune asta despre utilizatorii de Internet", a declarat Obama râzand. "Răspunsul este nu, nu cred că aceasta ar fi o strategie bună pentru stimularea economiei", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibs, a declarat că problema a fost susţinută de militanţii pentru legalizarea drogului, printre care Organizaţia naţională pentru reforma legilor privind marijuana, care ar fi militat pentru "informarea preşedintelui că milioane de alegători americani consideră că a sosit momentul pentru legalizarea şi impozitarea marijuanei".

"Este un experiment, dar este şi o oportunitate interesantă pentru mine să stau în faţa unui computer şi să arunc o privire la ceea ce îi preocupă pe americanii din toată ţara", a declarat Obama referitor la acet eveniment.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici