Americanii recomandă pudelul familiei Obama

Americanii au votat pudelul ca animal de companie al familiei Obama, în timp ce candidatul democrat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, se afla la Denver, la Convenţia democrată, unde a acceptat oficial nominalizarea la alegerile de la 4 noiembrie.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Americanii recomandă pudelul familiei Obama

Americanii recomandă pudelul familiei Obama (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional, pe un eşantion de 42.000 de persoane, pudelul a fost ales drept câinele familiei Obama, obţinând mai multe voturi, dar la o diferenţă mică, în detrimentul terrierului cu blana moale aurie, a informat Clubul chinologic american (AKC).

"Nu este nimic surprinzător în faptul că publicul a ales un pudel pentru Obama", a declarat purtătoarea de cuvânt a clubului, Lisa Peterson, adăugând că această rasă este a opta cea mai populară rasă canină la nivel naţional şi pe locul trei ca tip de câine cel mai des întâlnit în Washington, D.C.

Americanii au mai avut de ales şi între Schnauzerul pitic, Bichonul cu păr creţ şi câinele chinezesc cu moţ. Cele cinci rase menţionate în sondaj au fost alese deoarece sunt animale analergice, iar una dintre fiicele lui Obama suferă de alergie.

Obama le-a promis fiicelor sale, Malia şi Sasha, că familia sa va avea un câine după alegerile prezidenţiale de la 4 noiembrie.

"Este important să alegi rasa de câine potrivită modului tău de viaţă", a spus Peterson, adăugând că persoanele care îşi cumpără un câine îşi iau un agajament de zece până la 15 ani.

Potrivit clubului, candidatul republican John McCain deţine deja patru câini, inclusiv un Terrier de Yorkshire şi un Springer Spaniel.

În rândul electoratului iubitor de animale, John McCain se bucură de o popularitate de 42 la sută, faţă de Barack Obama, care este creditat cu 37 a sută, potrivit AKC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici