Americanii testează în secret un medicament pentru Covid-19

  • Americanii fac teste pentru Covid-19 cu famotidină, un medicament folosit pentru arsuri gastrice
  • Cercetătorii cred că famotidina momeşte virusul, care nu se mai înmulţeşte în organism
  • Teste au fost secrete, pentru a evita dispariţia famotidinei de pe piaţă
Urmărește
3027 afișări
Imaginea articolului Americanii testează în secret un medicament pentru Covid-19

Sursa foto: Profimedia

De la jumătatea lui martie, doctorii de la reţeaua de spitale Northwell Health din New York testează în secret un medicament pentru Covid-19. Este vorba despre famotidină, substanţă folosită în mod obişnuit pentru arsurile gastrice. Potrivit ABC News, medicii au anunţat că rezultatele studiului vor fi disponibile în câteva săptămâni.

La New York, famotidina a fost folosită în combinaţie cu hidroxiclorochina, pentru că, în momentul în care a fost demarat studiul, era tratamentul vedetă. Pacienţii au fost comparaţi cu un grup care a fost injectat cu o soluţie salină. Americanii folosesc famotidina intravenos, în doze de nouă ori mai mari decât tratamentul obişuit. Substanţa acţionează ca o momeală pentru virus, care nu se mai înmulţeşte.

Un medic american, care a tratat bolnavi de Covid-19 în China, a observat că pacienţii care luau famotidină treceau prin boală mai uşor decât cei care luau alte medicamente, scrie CNN.

Comunitatea ştiinţifică de peste ocean este nemulţumită pentru că în publicaţiile de profil nu a apărut nimic despre acest studiu. Şeful departamentului de cercetare de la Northwell Health, Kevin Tracey, spune că au fost discreţi de teama de a nu apărea rupturi de stoc ale acestui medicament, care este disponibil în farmacii. Mai mult, nu vrea ca medicii să se arunce asupra acestui tratament la fel cum au făcut şi cu hidroxiclorochina, înainte de a avea dovezi clare.

„Trebuie să fim corecţi cu oamenii. Citesc în ziar sau aud la ştiri că hidroxiclorochina funcţionează şi se uită la soţia, la mama sau la copilul lor murind şi vor să încerce. Cum să spunem nu, ce fel de om ar spune nu?”, a transmis Kevin Tracey

187 de pacienţi în stare critică, inclusiv pacienţi ventilaţi mecanic au fost până acum înrolaţi în studiu. Rezultatele parţiale ar trebuie să vină de la 391 de pacienţi, iar oamenii de ştiinţă speră că vor avea rezultate pentru 1200 de persoane infectate cu SARS Cov-2 şi tratate cu famotidină.

Stuart Ray, specialist în boli infecţioase la Institutul Johns Hopkins a transmis că este sceptic în privinţa studiilor din China, dar că este bucuros că studiul în desfăşurare în SUA este unul riguros ştiinţific. Potrivit acestuia, deşi este folosit în doze extrem de mari, medicamentul nu este periculos pentru sănătate.

„Cred că acestă folosire off-label a medicamentelor pentru care avem deja un istoric al siguranţei este logică. Chiar avem nevoie de un câştigător”, a spus profesorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici