- Home
- Externe
- PARIS, (24.05.2012, 07:27)
- Ana Borlescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amnesty International critică Franţa cu privire la situaţia migranţilor şi discriminarea romilor
Amnesty International a criticat din nou Franţa pentru politica sa în privinţa migranţilor, a solicitanţilor de azil şi a romilor, cu ocazia publicării, joi, a raportului său anual pe 2012, exprimându-şi speranţa că Francois Hollande îşi va respecta angajamentele în aceste domenii.
Urmărește
202 afișări
Amnesty International critică Franţa cu privire la situaţia migranţilor şi discriminarea romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Astăzi ne aşteptăm ca Francois Hollande să îşi respecte angajamentele", a declarat preşedintele Amnesty International Franţa, Genevieve Garrigos, în cadrul unei conferinţe de presă. "Suntem mai optimişti, însă dacă blocajele continuă vom fi acolo pentru a le denunţa".
Organizaţia de apărare a Drepturilor Omului cu sediul la Londra a trimis candidaţilor la alegerile prezidenţiale franceze zece recomandări, înclusiv încetarea expulzărilor forţate a taberelor de romi, posibilitatea unui recurs cu suspendare în faţa Curţii naţionale pentru dreptul la azil pentru toţi solicitanţii sau mai multă transparenţă asupra controlului exporturilor de arme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Înainte de a fi ales, Hollande a răspuns prin curier şi şi-a argumentat poziţia sa faţă de aceste propuneri.
În partea despre Franţa a raportului său anual, ONG-ul apreciază că "romii se confruntă încă cu discriminarea" în Franţa, constatând că "taberele şi adăposturile împrovizate locuite de romi au fost desfiinţate în acest an în cadrul unor operaţiuni ce păreau a fi expulzări forţate".
Amnesty aminteşte de asemenea că "în iunie Comitetul european pentru drepturi sociale a considerat că evacuările forţate ale taberelor de romi la jumătatea lui 2010 au fost «produse într-un climat de discriminare etnică şi constrângere» şi că expulzările romilor către România şi Bulgaria în 2010 au fost discriminatorii".
De asemenea "noi dispoziţii legislative au restrâns din nou drepturile solicitanţilor de azil şi migranţilor", reclamă raportul, menţionând "legea care ridică de la 32 la 45 de zile durata maximă de reţinere a migranţilor aflaţi în ilegalitate în aşteptarea deportării".
Printre alte constatări, Amnesty notează că "acuzaţiile de abuzuri realizate de agenţi ai forţelor publice nu fac încă obiectul unor anchete efective, independente şi imparţiale, realizate cât mai curând posibil".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe