- Home
- Externe
- WASHINGTON, (22.02.2018, 12:30)
- Teodora Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Amnesty: Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului. Un precedent periculos / Lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni"
Politica preşedintelui Donald Trump "marchează o nouă eră a regresului drepturilor omului", formând un precedent periculos pentru guvernele ce vor urma, a informat, joi, organizaţia neguvernamentală Amnesty International în cel mai recent raport, relatează site-ul agenţiei Dpa.
Urmărește
455 afișări
Amnesty: Politica promovată de Trump marchează o eră a regresului drepturilor omului. Un precedent periculos pentru guvernele ce vor urma / Lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni"
"Paşii făcuţi înapoi de Trump în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului creează un precedent periculos pentru viitoarele guverne", a precizat organizaţia în raportul anual.
Pe lista liderilor care "subminează aspru drepturile a milioane de oameni" se află şi preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, venezuelan Nicolas Maduro, preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping.
"Mişcarea guvernului SUA din ianuarie, de a interzice intrarea a mai multor oameni proveniţi din state în care există o majoritate musulmană, a creat cadrul unui an în care liderii au folosit politicile care promovează ura pentru a ajunge la cele mai periculoase concluzii", a declarat secretarul general al Amnesty International, Salil Shetty.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Salil Shetty a acuzat comunitatea internaţională pentru "oferirea unui răspuns slab" în faţa abuzurilor de drepturi din Myanmar, Irak, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen.
Cu toate acestea, acţiunile Guvernului SUA au inspirat apariţia unui număr mare de activişti.
Amnesty International laudă paşii făcuţi în direcţia legalizării avortului în Chile, legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Taiwan, dar şi câteva victorii obţinute în Africa.
Raportul sublinieză importanţa discursului liber pentru drepturile omului într-o perioadă în care liderii sunt pregătiţi să utilizeze ştirile false în scopul de a manipula opinia publică.
În ceea ce priveşte China, organizaţia afirmă că "libertatea exprimării în Hong Kong a fost atacată în momentul în care Guvernul a decis să pedepsească activiştii care promovau democraţia".
În Turcia, "disidenţii sunt suprimaţi, inclusiv jurnalişti, activişti politici şi susţinători ai drepturilor omului, inclusiv personalul organizaţiei Amnesty".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe