Standurile producătorilor erau pline în special cu castraveţi, dar şi cu roşii, pepeni, nectarine sau salate, în timp ce cozile se întindeau pe mai multe sute de metri.
„Am luat din fiecare câte puţin, castraveţi, roşii, fructe … totul este foarte bun!”, a declarat Camila Alonso, cu mâinile încărcate de trei sacoşe cu fructe şi legume.
„Le voi împărţi cu colegii mei”, afirmă Carmen, care a refuzat să îşi spună numele de familie şi care a venit „în timpul orelor de muncă”.
„Am încredere”, afirmă, la rândul său, Mario Agurto, un ecuadorian instalat la Madrid de patru ani. „Am consumat produse spaniole şi nu mi s-a întâmplat nimic nici mie, nici familiei mele”, a declarat el, adăugând că operaţiunea „cade bine, pentru că este în şomaj”.
În jurul standurilor erau desfăşurate banderole în spaniolă, engleză şi germană care afirmau că produsele spaniole sunt „sănătoase, sigure şi gustoase”.
„Este un apel atât către consumatorii spanioli, cât şi către comunitatea internaţională”, a explicat pentru AFP Miguel Lopez, secretar general al Coordonării organizaţiilor agricultorilor şi crescătorilor de animale (COAG).
„Cu această (distribuire gratuită) vrem să ne susţinem sectorul”, a afirmat el.