Analist: „Comportamentul agresiv al Chinei pe scena globală reoprezintă un pericol imens”

  • Partidul Comunist Chinez sărbătoreşte în această săptămână 100 de ani de la înfiinţare.
  • Orville Schell, directorul Arthur Ross al Centrului pentru relaţii SUA-China al Societăţii Asia, a declarat că agresivitatea Chinei ar putea avea ca rezultat un „accident militar, chiar şi o ciocnire militară”.
  • Relaţiile Chinei cu mai multe ţări s-au deteriorat în ultimul an, când toată lumea s-a confruntat cu pandemia Covid-19.
Urmărește
926 afișări
Imaginea articolului Analist: „Comportamentul agresiv al Chinei pe scena globală reoprezintă un pericol imens”
În timp ce Partidul Comunist Chinez sărbătoreşte în această săptămână 100 de ani de la înfiinţare, un analist a avertizat cu privire la „pericolul imens” din cauza agresivităţii în creştere a Beijingului pe scena globală.
 
Orville Schell, directorul Arthur Ross al Centrului pentru relaţii SUA-China al Societăţii Asia, a declarat că agresivitatea Chinei - împreună cu creşterea numărului militarilor săi - ar putea avea ca rezultat un „accident militar, chiar şi o ciocnire militară”.
 
"Dacă acest lucru se va întâmpla, ar putea însemna sfârşitul visului Chinei, ar putea pune capăt sistemului pieţei globale, ar putea fi răsturnarea multor, multor lucruri faţă de cum le cunoaştem astăzi", a declarat Schell, luni, pentru CNBC.
 
„Şi de aceea reprezintă este un pericol imens, pentru că agresivitatea sa o determină să facă ceea ce vrea, indiferent de ceea ce crede oricine altcineva”, a adăugat el.
 
Relaţiile Chinei cu mai multe ţări s-au deteriorat în ultimul an, când toată lumea s-a confruntat cu pandemia Covid-19.
 
Printre altele, China a aplicat sancţiuni comerciale împotriva Australiei, a avut o confruntare militară cu India de-a lungul frontierei pe care o împart cele două ţări şi a preluat efectiv controlul unor părţi din disputa Mării Chinei de Sud, unde China şi mai multe ţări din Asia de Sud-Est au suprapuse revendicări teritoriale. .
 
Diplomaţii chinezi de peste mări au devenit, de asemenea, mai agresivi împotriva altor ţări, atât personal, cât şi pe Twitter - o platformă interzisă pe continent. Unii analişti au denumit abordarea „diplomaţia luptătorului lupului” după filme de acţiune naţionaliste chinezeşti cu un nume similar.
 
Este uimitor faptul că China, pe măsură ce a devinit o ţară de succes şi mai bogată şi mai puternică, a reuşit să rupă, rând pe rând, relaţiile cu mai multe ţări", a adăugat Schell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici