- Home
- Externe
- NEW YORK, (30.09.2013, 19:38)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analişti: Blocarea activităţilor guvernamentale în SUA va avea efecte secundare
Impactul direct al blocării activităţilor guvernului federal din SUA în lipsa unui acord privind bugetul, care pare tot mai probabilă, ar fi relativ mic în ceea ce priveşte creşterea economică, dar ar putea avea efecte indirecte defavorabile, potrivit analiştilor citaţi de MarketWatch.
Urmărește
267 afișări
Analişti: Blocarea activităţilor guvernamentale în SUA va avea efecte secundare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"În timp ce efectul blocajului nu ar afecta grav creşterea economiei SUA, impactul asupra încrederii populaţiei şi oamenilor de afaceri ar putea fi substanţial", a declarat Gennadiy Goldberg, analist la TD Securities.
Consumul, care reprezintă trei sferturi din economia americană, dă deja semne de slăbiciune, un indice privind încrederea populaţiei în economie, publicat recent, atingând cel mai redus nivel după luna aprilie.
"Încrederea consumatorilor este destul de fragilă şi fără această nouă sursă de incertitudine", a spus Richard Curtin, economist şef la University of Michigan/Thomson Reuters, care calculează un indice privind încrederea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
TD Securities estimează că fiecare săptămână de blocaj al activităţilor guvernului federal ar putea tăia creşterea economică cu 0,2 puncte procentuale.
În absenţa unui acord de ultim moment, o parte din activităţile guvernului federal vor fi oprite începând de marţi.
Un alt cost direct care este deseori trecut cu vederea este cel al administrării opririi activităţilor şi problemele asociate. Ultimul mare eveniment de acest gen, produs în 1995-1996, a costat guvernul 1,4 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Congresului.
La nivelul actual al dolarului, aceste costuri de administrare ar fi de aproape 2,1 miliarde de dolari.
Există şi alte costuri greu de estimat, cum ar fi impactul asupra credibilităţii SUA, în special odată cu apropierea termenului limită până la care ar trebui majorat plafonul de îndatorare a ţării.
"Atenţia se îndreaptă spre impactul mai sever al menţinerii plafonului de îndatorare", consideră analişti ai Nomura Group.
Oprirea activităţilor guvernului federal va afecta şi calendarul publicării unor date economice aşteptate cu interes de pieţele financiare şi oficiali, care vor să afle dacă economia este suficient de solidă pentru a face posibilă restrângerea măsurilor de stimulare de către Rezerva Federală.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe