- Home
- Externe
- (27.04.2020, 05:45)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 ar putea fi cu 60% mai mare decât arată cifrele oficiale
- Numărul deceselor cauzate de coronavirus poate fi cu aproape 60% mai mare decât cel raportat în numerele oficiale
- Acest fapt rezultă dintr-o analiză realizată de Financial Times în 14 ţări afectate de pandemie
- Unele dintre aceste decese pot fi rezultatul altor cauze decât Covid-19, deoarece oamenii evită spitalele pentru alte boli
Urmărește
5435 afișări
Sursa foto: Profimedia
Cifrele oficiale arară că în jur de 77.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în cele 14 ţări analizate de FT, dar o analiză a deceselor înregistrate aici arată că alte 122.000 de persoane ar fi putut muri după ce au fost infectate cu noul virus, dar acestea nu au ajuns la spital sau nu au fost testate.
În realizarea analizei, specialiştii FT au luat în considerare decesele înregistrate în cele 14 ţări în perioada pandemiei şi l-au comparat cu numărul morţilor în aceeaşi perioadă între 2015 şi 2019.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Pe perioada pandemiei de Covid-19, numărul deceselor a crescut de la o medie de 201.000 la 318.000.
În toate ţările analizate, cu excepţia Danemarcei, numărul suplimentar de decese înregistrat anul acesta l-a depăşit cu mult pe cel al cifrelor oficiale legate de Covid-19.
Conform analizei FT, decesele totale au crescut cu 60% în Belgia, 51% în Spania, 42% în Olanda şi 34% în Franţa în timpul pandemiei, comparativ cu aceeaşi perioadă din anii precedenţi.
Unele dintre aceste decese pot fi rezultatul altor cauze decât Covid-19, deoarece oamenii evită spitalele pentru alte boli. Însă chiar şi aşa, rata mortalităţii a crescut foarte repede în locurile în care se înregistrează cele mai mari focare de Covid-19, ceea ce sugerează că majoritatea acestor decese sunt direct legate de virus, mai degrabă decât de efectele secundare ale blocajelor.
David Spiegelhalter, profesor la Universitatea din Cambridge, a declarat că numărul zilnic al deceselor din Marea Britanie, de exemplu, a fost „mult prea scăzut”, deoarece au contabilizat doar decesele în spital.
În provincia Guayas din Ecuador, doar au fost raportate doar 245 de decese oficiale legate de Covid-19 între 1 martie şi 15 aprilie, dar datele privind decesele totale arată că aproximativ 10.200 de persoane au murit în această perioadă, cu 350% mai mulţi decât media din anii precedenţi.
În regiunea Lombardia, zona în care a fost înregistrat cel mai puternic focar din Europa, sunt peste 13.000 de decese suplimentare, adică cu 155% mai multe decât media anuală. În timp ce statisticile oficiale arată că au fost înregistrate 4.348 decese cauzate de Covid-19.
Regiunea din jurul oraşului italian Bergamo a înregistrat cea mai gravă creştere la nivel internaţional, cu 464% mai multe decese decât într-un an obişnuit. Această regiune este urmată de New York cu o creştere de 200% şi Madrid cu 161%.
În Anglia şi Ţara Galilor, numărul de decese înregistrate în săptămâna 3-10 aprilie a fost cel mai mare din acest secol. Cifra a fost cu 76% mai mare decât media din aceeaşi săptămână din ultimii 5 ani, iar numărul suplimentar de decese faţă de cele cauzate de Covid-19 a fost cu 58% mai mare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe