Anchetă după atacul asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa

Procurorii au anunţat că anchetează atacul care a afectat vineri transportul feroviar de mare viteză din Franţa, produs cu doar câteva ore înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Urmărește
711 afișări
Imaginea articolului Anchetă după atacul asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa

Anchetă după atacul asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa

Parchetul din Paris a anunţat că a deschis o anchetă privind „daunele deliberate” provocate SNCF şi atingerea „intereselor naţionale fundamentale” în urma sabotajului feroviar, scrie BBC.

Instituţia spune că investigaţiile vizează acţiunile din noaptea de joi spre vineri.

Reprezentanţii SNCF au anunţat că se aşteaptă ca 250.000 de călători să fie afectaţi vineri de perturbări şi 800.000 în weekend.

Compania feroviară speră să îmbunătăţească „pas cu pas” lucrurile, dar trenurile vor avea între o oră şi jumătate şi două ore întârziere, iar unele vor fi anulate.

De asemenea, Eurostar a anunţat că până luni unul din patru trenuri între Londra şi Paris va fi anulat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici