- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCHETĂ privind abuzurile asupra animalelor în filme celebre. Adevărul din spatele expresiei "Niciun animal nu a fost rănit"
O investigaţie amplă condusă de publicaţia americană The Hollywood Reporter, intitulată "Animals Were Harmed/ Animale au fost rănite", a scos la iveală adevăruri dramatice despre abuzurile asupra animalelor care au loc frecvent în industria cinematografică.
ANCHETĂ privind abuzurile asupra animalelor în filme celebre. Adevărul din spatele expresiei "Niciun animal nu a fost rănit"
Cazul serialului HBO "Luck", anulat după ce s-a descoperit că patru cai au murit în timpul filmărilor, este doar vârful icebergului în ceea ce priveşte abuzurile asupra animalelor folosite în filme, scrie Business Insider, care prezintă aspectele principale ale rezultatelor anchetei "uimitoare" publicate de The Hollywood Reporter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Bunăstarea animalelor folosite la filmări în producţii de Hollywood este supravegheată de American Humane Association (AHA), grup care hotărăşte şi dacă atribuie sau nu filmelor şi emisiunilor de televiziune ştampila "Niciun animal nu a fost rănit".
Dacă această asociaţie obişnuia să joace rolul imens de a face Hollywood-ul un loc mai sigur pentru animale, incidente recente sugerează că activitatea ei nu mai este îndeplinită cu aceeaşi responsabilitate în prezent. Chiar şi membrii AHA care au vorbit cu cei de la The Hollywood Reporter au recunoscut că şi-au pierdut speranţa cu privire la rolul lor.
Potrivit materialului, problema cea mai mare este că aplicarea expresiei "Niciun animal nu a fost rănit" ascunde, de fapt, de multe ori, o mulţime de animale rănite şi, câteodată, moarte. Regulamentul oficial precizează că această asigurare nu se aplică pauzelor de filmare, când rănirea nu este intenţionată sau dacă vătămarea are loc atunci când camerele nu înregistrează.
Unele dintre aspectele principale scoase în evidenţă de The Hollywood Reporter:
-
În timpul filmărilor din Noua Zeelandă pentru "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" al lui Peter Jackson, au fost 27 de cazuri de animale dispărute. Potrivit the Hollywood Reporter, oi şi capre au murit deshidratate sau înecate în timpul pauzelor de filmare.
-
Un antrenor a lovit un câine Husky în diafragmă, în repetate rânduri, la filmările pentru producţia Disney "Eight Below", în care a jucat Paul Walker, după ce câinii au început să se bată pe platou.
-
O veveriţă a fost strivită fatal (şi accidental) în timpul producţiei Paramount "Failure to Launch", lansată în 2006.
-
Probabil pentru că membrii echipei producţiei Disney "Piraţii din Caraibe: Blestemul perlei negre" nu luaseră nicio precauţie pentru protecţia faunei marine înainte să lanseze explozii în ocean pentru efecte speciale, zeci de peşti şi calmari au ajuns la ţărm timp de mai multe zile.
-
În martie 2013, un rechin de aproximativ 1,5 metri a murit după ce a fost aşezat într-o piscină gonflabilă de mici dimensiuni în timpul filmărilor pentru o reclamă Kmart.
-
Doi cai au murit la filmările pentru producţia Fox "Flicka", despre care American Humane Association a susţinut că au fost accidente.
-
La filmările pentru "Cronicile din Narnia: Prince Caspian", mulţi cai au fost retraşi din cauza rănilor suferite - până la 14 în unele cazuri. Totuşi, producţia a primit şi ea asigurarea "Niciun animal nu a fost rănit".
-
Muţi cai au murit de la colici, afecţiune posibil declanşată de insolaţie, pe platoul producţiei celebre "There Will Be Blood", a studioului Paramount Vintage. Filmul nu a fost inclus în clasificarea "Niciun animal nu a fost rănit", dar pe genericul fillmului era susţinut că AHA a" monitorizat activitatea animalelor".
Ancheta minuţioasă efectuată de the Hollywood Reporter poate fi citită în întregime aici.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO