- Home
- Externe
- WASHINGTON, (23.02.2018, 05:34)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile americane | Procurorul special a formulat noi acuzaţii împotriva unor foşti membri ai echipei de campanie Donald Trump
Procurorul special Robert Mueller, cel care coordonează investigaţia privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană din 2016, a formulat, joi, noi acuzaţii împotriva a doi foşti membri ai echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, Paul Manafort şi Rick Gates, relatează Reuters.
Urmărește
321 afișări
Ancheta privind ingerinţele Rusiei în alegerile americane | Procurorul special a formulat noi acuzaţii împotriva unor foşti membri ai echipei de campanie Donald Trump
Cele 32 de capete de acuzare depuse de către procurorul Robert Mueller în faţa unei instanţe federale din Alexandria, statul Virginia, vizează infracţiuni de fraudă bancară şi întocmirea unor declaraţii fiscale false.
Potrivit dosarului de inculpare, Paul Manafort - directorul fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump - şi subalternul său Rick Gates ar fi comis infracţiunile de spălare de bani (în valoare de peste 30 de milioane de dolari) şi fraude bancare pentru obţinerea unor împrumuturi. Cei doi ar fi folosit fonduri din conturi secrete de tip off-shore pentru a duce o viaţă de lux.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Paul Manafort şi Rick Gates se confruntă deja cu un dosar penal într-o instanţa federală din Washington, D.C., fiind acuzaţi de conspiraţie la spălare de bani, deturnare de fonduri publice şi ascunderea faptului că au desfăşurat activităţi de lobby în Ucraina, având legături cu oligarhi ucraineni şi ruşi.
Purtătorul de cuvânt al lui Paul Manafort, Jason Maloni, a precizat că Manafort nu se face vinovat de noile acuzaţii, care "nu au nimic de-a face cu Rusia şi interferenţele în alegerile din 2016". Avocatul Casei Albe, Ty Cobb, a refuzat să comenteze această anchetă.
Manafort, în vârstă de 68 de ani, s-a alăturat echipei de campanie a lui Donald Trump în martie 2016 şi a fost directorul acesteia în intervalul iunie-august 2016. Rick Gates, în vârstă de 45 de ani, a colaborat cu Paul Manafort începând din anul 2006 la o firmă internaţională care a desfăşurat activităţi de lobby inclusiv în Ucraina. În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort.
Activele financiare ale lui Paul Manafort sunt substanţiale, dar dificil de cuantificat, deoarece a depus cereri de împrumut şi alte documente financiare pentru sume care au variat între 19 şi 136 de milioane de dolari. Manafort deţine sau controlează mai multe entităţi şi conturi la nivel mondial, inclusiv din Cipru, Grenadine, Seychelles şi Anglia. În plus, acesta deţine trei paşapoarte americane.
Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.
Citeşte şi: Financial Times: Lupta privind corupţia din România expune limitele influenţei Uniunii Europene
Citeşte şi: Coreea de Nord îl acuză pe secretarul general al ONU că încearcă să provoace un conflict
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe