- Home
- Externe
- WASHINGTON, (11.02.2017, 10:59)
- Olimpia Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anchetatorii americani confirmă unele aspecte ale dosarului rus
Anchetatorii americani au declarat că au confirmat o parte din schimbul de informaţii detaliat în dosarul de 35 de pagini întocmit de un fost agent al servicilor de informaţii britanice, au declarat postului CNN o serie de actuali şi foşti oficiali ai serviciilor secrete şi aplicare a legii.
Urmărește
5185 afișări
Anchetatorii americani confirmă unele aspecte ale dosarului rus (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)
Aşa cum CNN a comunicat anterior, în perioada în care Donald Trump încă era preşedinte-ales al SUA, acesta, precum şi Barack Obama au fost înştiinţaţi cu privire la existenţa acestui dosar, înaintea punerii în funcţie a actualului preşedinte american.
Niciuna dintre noile informaţii deprinse nu are legătură cu acuzaţiile din acest dosar, ci mai degrabă cu relaţiile dintre naţionali străini. Dosarul detaliază zeci de conversaţii dintre oficiali ruşi şi alţi conaţionali. Sursele nu au putut confirma care anume conversaţii specifice au fost interceptate sau conţinutul acestor discuţii, din cauza faptului că acestea sunt nişte informaţii clasificate. Dar interceptările confirmă că unele conversaţii descrise în acest dosar au avut loc între aceeaşi indivizi, în aceleaşi zile şi locaţii, exact în felul în care au fost descrise în dosar, potrivit oficialilor. CNN nu a putut confirma anterior dacă conţinutul ar avea legătură cu Donald Trump.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Confirmarea, bazată pe conversaţiile interceptate, a conferit însă serviciilor de informaţii şi de aplicare a legii ”mai multă încredere” în credibilitatea unor aspecte ale dosarului pe măsură ce aceştia continuă să-i investigheze conţinutul, conform surselor.
Contactat pentru a comenta aceste noi informaţii, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sean Spicer a condamnat relatările CNN ca fiind false.
FBI-ul, Departamentul de Justiţie, CIA-ul au refuzat să comenteze.
Oficialii americani ai servicilor secrete subliniază faptul că discuţiile interceptate au avut loc exclusiv între naţionali străini, inclusiv cele ce aveau legătură cu Guvernul rus.
O parte din indivizii implicaţi în conversaţiile interceptate erau cunoscuţi de serviciile secrete americane ca ”fiind extrem de amestecaţi” în colectarea informaţiilor dăunătoare lui Hillary Clinton şi de ajutor lui Donald Trump.
Până în acest moment, oficialii serviciilor secrete ale SUA şi cele de aplicare a legii au declarat că nu au putut verifica nici o parte a dosarului în cauză.
Oficialii care au discutat cu CNN au atras atenţia în privinţa faptului că nu au ajuns la nici un fel de concluzie în privinţa unor eventuale informaţii compromiţătoare despre preşedintele american ce ar fi deţinute de Guvernul rus. Aceştia nu au comentat şi nici nu au confirmat nici un fel de presupuse discuţii sau întâlniri între oficiali ruşi şi cetăţeni americani, inclusiv asociaţi ai lui Donald Trump.
Unul dintre oficiali a subliniat faptul că CNN nu a confirmat aceste lucruri.
Preşedintele american a respins informaţiile din dosar, afirmând că acestea sunt ştiri false.
Conform unui raport al serviciilor de informaţii americane, agenţiile secrete ruse ar avea informaţii compromiţătoare despre Donald Trump, despre viaţa privată şi despre afacerile magnatului republican. Unele surse susţin că membri ai echipei de campanie electorală a lui Donald Trump ar fi colaborat cu serviciile secrete ruse, în contextul în care Administraţia Vladimir Putin este acuzată că a lansat atacuri cibernetice în scrutinul prezidenţial american. Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a respins vehement relatările conform cărora Rusia ar avea informaţii compromiţătoare despre el. Kremlinul nu deţine materiale compromiţătoare despre preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump sau despre fosta sa rivală, Hillary Clinton, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Dosarul a fost întreprins de un fost agent britanic ce şi-a petrecut câţiva ani în cadrul unei operaţiuni diplomatice de lucru sub acoperire, în Rusia şi în străinătate. După ce a părăsit servicile secrete, acesta a oferit informaţii FBI-ului în privinţa corupţiei din cadrul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA). Datorită activităţii sale, raportul său despre Trump a avut credibilitate, în pofida informaţiilor neverificate.
Citeşte şi: Patru persoane decedate şi peste 100 rănite, în urma cutremurului care a avut loc vineri în Filipine
Citeşte şi: Rusia ia în considerare extrădarea lui Snowden în Statele Unite, ca o favoare pentru Donald Trump - oficial
Citeşte şi: Articol în limba română, publicat pe site-ul The New York Times. Jurnaliştii au făcut publice scrisorile românilor despre corupţie
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe