- Home
- Externe
- WASHINGTON, (14.07.2017, 19:52)
- Mihai Draghici
Anchetatorii din SUA încearcă să afle rolul Kremlimului şi al presupusului agent secret rus în întâlnirea organizată de Donald Trump jr./ Răspunsul dat de Rusia
Autorităţile americane au lansat o investigaţie pentru a afla rolul pe care l-a avut Kremlinul şi activistul de lobby Rinat Akhmetshin, suspectat că ar fi agent secret rus, la întrevederea cu Donald Trump jr. şi alţi membri ai fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump.
Urmărește
810 afișări
Anchetatorii din SUA încearcă să afle rolul Kremlimului în întâlnirea organizată de Donad Trump jr.
Un oficial american a declarat, potrivit site-ului Politico.com, că Rinat Akhmetshin este considerat agent al serviciilor de securitate ruse. Anchetatorii încearcă să afle cu exactitate rolul cetăţeanului ruso-american la întrevederea desfăşurată în Turnul Trump din New York în iunie 2016.
În plus, serviciile americane vor să afle dacă avocata Natalia Veselnitskaya nu cumva a fost trimisă la ordinele directe ale Administraţiei Vladimir Putin să discute cu Donald Trump jr. despre posibile modalităţi de compromitere a candidatei democrate Hillary Clinton.
Kremlinul anunţă că nu are nicio legătură cu activistul rus prezent la întrevederea din Turnul Trump
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
Preşedinţia Rusiei a anunţat vineri seară că nu are nicio legătură cu activistul de lobby Rinat Akhmetshin, un presupus agent secret rus care a fost prezent la întâlnirea organizată în Turnul Trump din New York de Donald Trump jr.
Întrebat despre presupuse legături ale lui Rinat Akhmetshin cu Kremlinul, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a spus că Administraţia Vladimir Putin nu cunoaşte nimic despre acest om.
"Noi nu ştim nimic despre această persoană", a afirmat Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.
Anterior, Preşedinţia Rusiei a anunţat că nu are nicio legătură nici cu avocata rusă Natalia Veselnitskaya, principalul interlocutor rus la întâlnirea cu membrii fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump.
Rinat Akhmetshin a confirmat participarea la întâlnirea din Turnul Trump
Rinat Akhmetshin, un activist de lobby ruso-american suspectat de legături cu serviciile secrete ruse, a confirmat participarea la întâlnirea din Turnul Trump cu Donald Trump jr. şi cu alţi membri ai fostei echipe de campanie a preşedintelui Donald Trump.
După ce NBC News a dezvăluit că un presupus agent secret rus devenit activist de lobby a fost prezent la întâlnirea din iunie 2016, Rinat Akhmetshin a confirmat participarea, potrivit unei declaraţii oferite agenţiei Associated Press. Există suspiciuni că activistul de lobby ar avea legături cu serviciile secrete ruse, dar Rinat Akhmetshin a negat informaţiile. Rinat Akhmetshin a declarat că Donald Trump jr. ceruse din partea Rusiei dovezi privind fonduri ilegale primite de Comitetul Naţional al Partidului Democrat din SUA, însă avocata Natalia Veselnitskaya a spus că nu avea astfel de informaţii.
Potrivit unor surse citate de NBC News, avocata rusă Natalia Veselnitskaya a fost însoţită la întrevederea cu Donald Trump jr. de un fost agent sovietic de contrainformaţii care acum este activist pentru relaţiile ruso-americane. Oficiali americani suspectează că fostul agent sovietic are şi acum legături cu serviciile de informaţii ruse. La întrevederea desfăşurată în iunie 2016 în Turnul Trump au fost prezenţi avocata rusă Natalia Veselnitskaya, presupusul agent secret Rinat Akhmetshin, Donald Trump jr. - fiul preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner - ginerele liderului de la Casa Albă - şi Paul Manafort, în acel moment şef al echipei republicane de campanie prezidenţială.
Donald Trump jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump, a publicat marţi email-uri prin care confirmă relatările că ar fi discutat cu un procuror rus, în campania electorală, pentru a primi informaţii compromiţătoare despre fostul candidat democrat Hillary Clinton, scrie The New York Times. Pe 3 iunie 2016, un email primit de Donald Trump jr. arată clar că unul dintre foştii parteneri de afaceri ai tatălui său fusese contactat de un oficial rus de rang înalt care se oferea să furnizeze echipei de campanie a lui Donald Trump date compromiţătoare despre Hillary Clinton. Documentele "ar incrimina-o pe Hillary şi legăturile ei cu Rusia şi ar fi foarte utile pentru tatăl tău", se arată în emailul trimis de un intermediar de încredere, care adăuga: "În mod evident, sunt informaţii de nivel foarte înalt şi sensibile, dar este o parte a susţinerii Rusiei şi Administraţiei Rusiei pentru domnul Trump".
Donald Trump jr. a răspuns la email în câteva minute: "Dacă este ceea ce spuneţi, mi-ar plăcea (să le primim -n.red.) spre sfârşitul verii". După patru zile, intermediarul a scris din nou, propunând o întâlnire la New York. Donald Trump jr. a acceptat, explicând că probabil va merge alături de "Paul Manafort (şeful echipei de campanie)" şi de "cumnatul" Jared Kushner, devenit unul dintre cei mai influenţi consilieri prezidenţiali. Întrevederea a avut loc pe 9 iunie 2016, cu avocatul rus Natalia Veselnitskaya, în Turnul Trump din New York. Potrivit cotidianului The New York Times, informaţiile ar fi fost oferite de Iuri Iakovlevici Ceaika, procurorul-general al Rusiei. Ceaika este prieten cu Natalia Veselnitskaya. Interlocutorul lui Donald Trump jr. în emailuri a fost Rob Goldstone, impresar şi fost jurnalist britanic.
Donald Trump jr. şi ceilalţi apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump prezenţi la întrevedere afirmă că nu au primit nicio informaţie compromiţătoare. Donald Trump, preşedintele SUA, nu ştia de iniţiativa fiului său de a discuta cu oficiali ruşi în scopul discreditării candidatului democrat Hillary Clinton, susţine Donald Trump jr, potrivit Fox News. Donald Trump jr. afirmă că nu i-a spus tatălui său despre întrevederea pe care a avut-o în iunie 2016 cu avocata rusă Natalia Veselnitskaya. "Nu i-am spus. Nu însemna nimic. Nu era nimic de spus. Nici măcar nu mi-aş fi amintit de această situaţie dacă nu ar fi început presa să răscolească. Au fost 20 de minute pierdute, o ruşine", a declarat Donald Trump jr.
Donald Trump, preşedintele SUA, i-a luat din nou apărarea joi fiului său Donald Trump jr. în cazul contactelor cu oficiali din Rusia, lăudând refuzul omologului său francez, Emmanuel Macron, de a face vreun comentariu pe această temă. "Fiul meu este un tânăr admirabil. Întrevederea cu (avocata rusă -n.red.) nu a produs niciun efect", a declarat Donald Trump în conferinţa de presă organizată la Paris alături de Emmanuel Macron. Liderul Franţei a refuzat să facă vreun comentariu despre contactele lui Donald Trump jr. cu oficiali ruşi, explicând că nu se implică în politica din Statele Unite.
"Un răspuns excelent!", a comentat Donald Trump.
Miercuri, Donald Trump îl apărase pe fiul său Donald Trump jr., afirmând că este o persoană "de înaltă calitate", "transparentă" şi "nevinovată". "Fiul meu Donald a făcut o treabă foarte bună aseară. A fost deschis, transparent şi nevinovat. Aceasta este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria politică. Trist!", a declarat preşedintele Donald Trump miercuri prin Twitter. "Fiul meu este o persoană de înaltă calitate şi aplaud transparenţa sa", a transmis Donald Trump într-o altă declaraţie, citită de Sarah Huckabee Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe.
Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi. John Brennan, fost director al Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite, a declarat, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacţiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi oficiali ruşi.
Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.
Citeşte şi: Un judecător american limitează interdicţia de călătorie emisă de preşedintele Donald Trump
Citeşte şi: FOTO INEDIT | Parada militară de Ziua Franţei a luat sfârşit | Preşedintele Donald Trump şi-a încheiat vizita de două zile la Paris / Imagini de pe Champs-Elysees
Citeşte şi: Donald Trump, despre o posibilă invitaţie la Casa Albă pentru Vladimir Putin: ”Nu cred că acum este momentul potrivit”
Citeşte şi: Imagini de pe Champs-Elysees din Paris. Emmanuel Macron şi Donald Trump, la parada militară de Ziua Franţei
Citeşte şi: VIDEO Trump, înregistrat în timp ce o complimenta pe soţia preşedintelui Macron: “Ştii, te menţii foarte bine”
Citeşte şi: Franţa marchează Ziua Naţională în condiţii stricte de securitate, comemorând atacul din Nisa. Donald Trump, invitat de onoare la Paris
Citeşte şi: Donald Trump: Zidul dintre SUA şi Mexic ar putea să nu acopere întreaga graniţă lungă de 3200 km. Motivul: Barierele naturale existente
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe