- Home
- Externe
- BERLIN, (10.04.2011, 17:53)
- Valentin Vidu , Valentin Vidu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anders Fogh Rasmussen: Nu există o soluţie militară la conflictul din Libia
Secretarul general al NATO, Andres Fogh Rasmussen, a apreciat că "nu există soluţie militară" la conflictul din Libia şi că este necesară o soluţie politică, într-un interviu pentru ediţia de luni a revistei germane Der Spiegel.
Urmărește
22 afișări
Anders Fogh Rasmussen: Nu există o soluţie militară la conflictul din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Răspunsul sincer la această întrebare este că nu există o soluţie militară la acest conflict. Avem nevoie de o soluţie politică şi este treaba poporului libian să acţioneze în acest sens", a declarat Rasmussen, răspunzând la întrebarea dacă se "poate câştiga acest război fără să se trimită trupe la sol".
Dar "până la urmă, va fi treaba ONU să ajute Libia să găsească o soluţie politică la această criză", a apreciat Rasmussen. "Integritatea teritorială a Libiei trebuie să fie menţinută cu orice preţ", a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: La 1000 de zile de război, Ucraina atacă Rusia, pentru prima dată, cu armele americane cu rază lungă. A fost încălcată doctrina nucleară a lui Putin, promulgată chiar astăzi
-
1.000 de zile de război. Care sunt ţările care au ajutat cel mai mult Ucraina să se apere de Rusia
-
Rusia ameninţă cu arme nucleare în cazul unui atac cu rachete occidentale pe teritoriul său
-
Putin aprobă doctrina nucleară rusă actualizată
În ceea ce priveşte NATO, "ne concentrăm asupra aplicării rezoluţiei 1.973" a Consiliului de Securitate al ONU, care ordonă protejarea civililor libieni şi "ne vom limita strict la această rezoluţue, acesta este mandatul nostru", a subliniat secretarul general al NATO.
El a dat asigurări că nu are "nici cea mai mică problemă cu germanii", chiar dacă Germania a refuzat să aprobe operaţiunile militare, la 17 martie, de către Consiliul de Securitate al ONU, privind susţinerea civililor din Libia.
Rassmussen a criticat, ulterior, Berlinul şi pe ambasadorul Germaniei care a protestat părăsind sala.
La NATO există "multe reuniuni în timpul cărora intră şi ies oameni din sală, în mod constant. Ceea ce contează este să fim de acord", a declarat Rasmussen pentru Spiegel.
În afară de abţinerea la votul asupra rezoluţiei 1.973 a Consiliului de Securitate al ONU, Germania a retras patru nave de război de sub comandamentul NATO, după hotărârea Alianţei Nord-Atlantice de a impune respectarea embargoului asupra livrărilor de arme către Libia.
Dar, în opinia lui Rasmussen, "chiar dacă germanii s-au abţinut (la vot, în cadrul) Consiliului de Securitate al ONU, un lucru care este de neînţeles pentru unii, rolul lor în cadrul discuţiilor la NATO a fost foarte constructiv. Berlinul nu a blocat".
Acesta chiar a salutat "flexibilitatea germanilor". "Belinul s-a abţinut în (cadrul votului din) Consiliul de Securitate (al ONU), dar a susţinut, în cadrul NATO angajamentul în Libia şi a acceptat mai multe responsabilităţi în Afganistan", cu avioanele sale Awacs.
De asemenea, el şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că Germania este pregătită să protejeze militar o misiune umanitară în Libia, aşa cum s-a anunţat vineri.
Astfel, Berlinul pune în aplicare o hotărâre a Uniunii Europene, care s-a declarat pregătită să declanşeze o asemenea operaţiune, imediat ce Biroul ONU pentru Afaceri Umanitare o va cere.
Nu este vorba despre "o întoarcere la 180 de grade", insista, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului german.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Cine este Corina Bode, soția lui Honorius Prigoană. Cu ce se ocupa tânăra înainte să-l cunoască
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe