- Home
- Externe
- BRUXELLES, (26.09.2014, 14:17)
- Ioana Bojan
Anders Fogh Rasmussen şi-a luat rămas-bun de la NATO, după un mandat de peste cinci ani - FOTO
Anders Fogh Rasmussen şi-a luat vineri rămas-bun de la NATO, al cărei secretar general a fost timp de peste cinci ani, fără o ceremonie formală de transfer către succesorul său, Jens Stoltenberg.
Urmărește
505 afișări
Anders Fogh Rasmussen şi-a luat rămas-bun de la NATO, după un mandat de peste cinci ani - FOTO (Imagine: nato.int)
În ultima sa apariţie publică, Rasmussen a depus o jerbă la memorialul dedicat soldaţilor decedaţi în operaţiunile NATO, din curtea sediului Alianţei de la Bruxelles.
Fostul premier liberal danez, care a fost în mod excepţional însoţit de soţia sa Anne-Mette, nu a făcut nici o declaraţie.
Rasmussen a prezidat ulterior ultimul său Consiliu Nord-Atlantic, care reuneşte ambasadorii celor 28 de state membre ale Alianţei, înaintea unei ultime întâlniri cu cei mai apropiaţi colaboratori ai săi şi cu membri ai personalului civil şi militar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Mandatul său, care a început la 1 august 2009, se încheie oficial marţi, 30 septembrie. Succesorul său, fostul premier norvegian Jens Stoltenberg, în vârstă de 55 de ani, va prelua funcţia la 1 octombrie. El va susţine o conferinţă de presă miercuri după-amiază.
Ultimele luni ale mandatului lui Rasmussen au fost marcate de criza din Ucraina, asupra căreia a adoptat poziţii foarte ferme. La începutul lui septembrie, la summitul NATO din Ţara Galilor, statele membre ale Alianţei au decis să creeze o forţă care va putea fi mobilizată în câteva zile, ca răspuns la o situaţie de criză, şi să menţină o "prezenţă continuă" în estul Europei.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Anders Fogh Rasmussen: Este necesară o reacţie militară contra organizaţiei teroriste Stat Islamic
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe