Andrii Sybiha este noul ministru de Externe al Ucrainei

  • Andrii Sybiha a fost propus pentru funcţia de ministru de Externe de preşedintele ucrainean Zelenski, după demisia lui Kuleba.
Urmărește
314 afișări
Imaginea articolului Andrii Sybiha este noul ministru de Externe al Ucrainei

Sursa foto: X

Preşedintele Zelenski a cerut, joi, Parlamentului ucrainean confirmarea lui Andrii Sybiha, actualul prim-vice-ministru de Externe, în funcţia de ministru de Externe al Ucrainei, scrie Reuters.

La scurt timp, Parlamentul Ucrainei l-a accptat pe Andrii Sybiha în calitate de nou ministru de Externe.

Anterior, Parlamentul a acceptat demisia fostului ministru de Externe, Dmytro Kuleba, unul dintre cei mai vizibili oficiali ucraineni.

În ultimele două zile, au fost aprobate inclusiv demisiile a doi viceprim-miniştri şi ale altor câţiva miniştri.

Sybiha, diplomat de carieră, a lucrat timp de mai mulţi ani în biroul lui Zelenski, coordonând politica externă şi parteneriatele strategice.

Pe lângă numirea lui Sybiha, Parlamentul urmează să numească alţi opt miniştri noi.

Zelenski se pregăteşte să călătorească în Statele Unite luna aceasta, pentru a prezenta „planul de victorie” al Kievului preşedintelui Joe Biden şi va participa vineri la o întâlnire a grupului Ramstein, care furnizează arme Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici