Angela Merkel critică Statele Unite şi Coreea de Nord, cerând soluţionarea crizei pe cale paşnică: "Putem evita o catastrofă"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat pentru găsirea unei soluţii diplomatice la criza nord-coreeană, criticând atât Coreea de Nord, cât şi Administraţia din SUA, condusă de preşedintele Donald Trump.

Urmărește
1006 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel critică Statele Unite şi Coreea de Nord, cerând soluţionarea crizei pe cale paşnică: "Putem evita o catastrofă"

Angela Merkel critică Statele Unite şi Coreea de Nord, cerând soluţionarea crizei pe cale paşnică

"Nu există o soluţie militară la acest conflict, trebuie soluţionat prin negocieri", a declarat Angela Merkel, potrivit site-ului agenţiei Reuters, criticând tensiunile amplificate de "toate părţile", o referire la Coreea de Nord şi la Statele Unite.

"Putem evita o catastrofă şi trebuie să facem tot posibilul în acest sens. Eu, cel puţin, fac tot posibilul", a adăugat Angela Merkel.

Preşedintele american, Donald Trump, a catalogat drept "foarte înţeleaptă" decizia liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, de a nu lansa rachete spre Insula Guam.

Atât Angela Merkel, cât şi ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, au lăudat rolul Chinei în a-l convinge pe liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, să amâne lansarea unor rachete spre Insula americană Guam. "Sunt puţin mai optimist. Cred că presiunile Chinei au contribuit la anunţul Coreei de Nord de a amâna lansarea rachetelor spre Insula Guam. Se pare că presiunile Chinei au dat rezultate", a spus Sigmar Gabriel.

Coreea de Nord a anunţat definitivarea planului de lansare a unor rachete în apropierea Insulei americane Guam, dar Phenianul a părut să facă un pas înapoi, semnalând că nu va aplica în curând acest plan. După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat săptămâna trecută că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un atrăgea atenţia că analiza posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici