- Home
- Externe
- BERLIN, (29.05.2017, 00:07)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Merkel: UE nu se mai poate baza pe Statele Unite, trebuie să îşi construiască propriul viitor
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a afirmat duminică, pe fondul disensiunilor cu Administraţia Donald Trump constatate la recentele reuniuni NATO şi G7, că Uniunea Europeană nu se mai poate baza pe Statele Unite, astfel că trebuie să îşi construiască propriul viitor.
Urmărește
6506 afișări
Angela Merkel: UE nu se mai poate baza pe Statele Unite, trebuie să îşi construiască propriul viitor
"Vremurile în care ne puteam baza în totalitate unii pe ceilalţi au cam trecut", a declarat Angela Merkel duminică după-amiază, referindu-se la relaţiile transatlantice, potrivit site-ului publicaţiei Süddeutsche Zeitung.
Statele Uniunii Europene trebuie să lupte mai mult decât până acum pentru viitorul comun, a explicat Angela Merkel, care s-a aflat duminică după-amiază în oraşul german München.
"Noi, europenii, trebuie să ne luăm într-adevăr destinul în propriile mâini", a subliniat cancelarul Germaniei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Angela Merkel, preşedintele formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), s-a întâlnit în München cu premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a CDU.
Angela Merkel a făcut aceste declaraţii după încheierea reuniunilor liderilor NATO şi Grupului ţărilor puternic industralizate (G7).
La summitul G7, Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Canada au reiterat "angajamentul puternic" în sensul aplicării rapide a măsurilor pentru combaterea încălzirii climatice stabilite prin Acordul de la Paris. Însă preşedintele SUA, Donald Trump, a refuzat să asume această responsabilitate.
Anterior, la summitul NATO, Statele Unite au avut disensiuni cu Germania pe tema cuantumului bugetelor militare şi referitor la participarea efectivă a Alianţei Nord-Atlantice la coaliţia antiteroristă.
În declaraţiile făcute la summitul de la Bruxelles, Donald Trump a reluat ideea aducerii bugetelor militare la nivelul de 2% din PIB, preşedintele american afirmând că "23 dintre cele 28 de state membre NATO încă nu plătesc cât ar trebui pentru apărare".
Surse diplomatice de la Berlin au transmis că Germania va suplimenta bugetul pentru apărare, dar nu pe termen scurt, iar ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a catalogat, într-un interviu acordat DPA, drept "absurd" obiectivul stabilit de Donald Trump. Cu ocazia summitului de la Bruxelles, Alianţa Nord-Atlantică a adoptat un plan de acţiune pentru intensificarea acţiunilor de combatere a terorismului, însă Franţa şi Germania au semnalat că este vorba de un gest pur simbolic.
Citeşte şi: Coreea de Nord a efectuat noi teste cu rachete balistice. TENSIUNILE cu Japonia ating cote alarmante: „Nu mai putem tolera aceste provocări repetate”
Citeşte şi: Oamenii de ştiinţă trag semnalul de alarmă. Ce se va întâmpla cu Pământul dacă Trump va retrage SUA din acordul climatic de la Paris
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe